Još 44 osobe pozitivne na virus korona u Srbiji, ukupno 785

Kod još 44 osobe u Srbiji potvrđen je virus korona, što znači da je ukupan broj zaraženih 785.
Još 44 osobe pozitivne na virus korona u Srbiji, ukupno 785
Foto: 021.rs
Od poslednjeg izveštaja do 15 časova, testirani su uzorci 622 osobe od kojih je 44 pozitivno i 578 negativno na novi virus korona.
 
Prema podacima danas do 9 časova, hospitalizovano je ukupno 540 pacijenata, a na respiratoru je 62.
 
U protekla 24 sata, dogodila su se i još tri smrtna slučaja. 
 
"Imamo razloga da se ozbiljno nadamo da smo puno toga uradili, videćemo dalje, ali se povećava broj osoba na respiratoru i to pokazuje koliko imamo ljudi u životnom riziku", rekao je epidemiolog Predrag Kon.
 
Do danas u 15 časova, u Institutu "Torlak" testirano je ukupno 3.084 osoba.
 
Na pitanje novinara o navodnom kašnjenju sa rezultatima testova na virus korona, zbog čega su se danas pobunili građani u karantinu u Košutnjaku, Kon kaže da jeste došlo do izvesnog kašnjenja u čekanju rezultata. Najavljuje da se planira aktivacija više laboratorija u Srbiji koje bi mogle da rade testove kako bi se obradio veći broj uzoraka i kako bi se brže dobijali rezultati. Za sada testove radi samo Torlak.
 
Govoreći o prosečnom uzrastu obolelih, Kon kaže da je 65 odsto uzrasta između 25 i 55 godina, negde oko 20 odsto su stariji od 60 godina, a u prvoj nedelji je bilo najviše obolevanja od 55 do 60 godina. 
 
"Mi nemamo podatke koji stižu iz Italije o ogromnom broju starijih koji su inficirani. Najviše obolelih je radno aktivnih. Devet preminulih je muškog pola, sedam ženskog, tu nema neke razlike. Procenat smrti je 2,04 odsto", dodaje Kon. 
  • Nenad

    31.03.2020 02:02
    SRMTNOST
    Krizni štab ima jako lošu računicu tako da u SRB nije smrtnost 2,5% nego je 0,4%.
  • Aleksandra

    30.03.2020 20:19
    @Stanislav
    Dobro je, sedi Stanislave. Ukapirali smo da nisi iz stranke. Vidimo da si jako pismen i da isti komentar ponavljaš na svakom objavljenom članku na ovu temu.
    Inače, lično znam da svi vi koji TREBATE ili nama govorite da DA TREBAMO, pa još tome dodate IZ RAZLOGA ŠTO, imate od škole veliki odmor. Bila je epidemija sve vreme dok je bilo vreme da se školujete.
  • crni humor

    30.03.2020 20:07
    sad kad sutra bude 300 zarazenih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.