Penzioner više puta kršio zabranu kretanja, dobio kaznu od 100.000 dinara

Proteklih dana Štab za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu više puta je apelovao na sugrađane da smanje socijalne kontakte i izlaske i da se ponašaju odgovorno prema sebi i prema drugima.
Penzioner više puta kršio zabranu kretanja, dobio kaznu od 100.000 dinara
Foto: Pixabay
Međutim, u poslednja 24 sata registrovana su dva kršenja zabrane kretanja u vreme policijskog časa, a jedan od prekršaja napravila je osoba starija od 65 godina i to ni manje ni više nego - četvrti put, pišu Novosti.
 
Reč je o starijem sugrađaninu koji živi u centru grada i svi ga znaju. Policija je odlučila da mu progleda kroz prste, opomenula ga je jednom, drugi, pa i treći put. Međutim kada su penzionera i sinoć zatekli na ulici, shvatili su da moraju da budu radikalniji, posebno što on nikakvo opravdanje nije imao za svoj postupak. Jednostavno, izlazio je napolje da se prošeta.
 
"Licu je po kratkom postupku kod sudije za prekršaje sinoć izrečena kazna od 100.000 dinara. Drugo lice dobilo je kaznu od 50.000 dinara, s obzirom na to da je ovu meru prekršilo prvi put", saopštili su iz Štaba za vanredne situacije.
 
Predsednik opštine Dejan Kovačević zamolio je još jednom sve građane da se pridržavaju propisanih mera, a posebno je skrenuo pažnju mlađim sugrađanima da nema okupljanja na javnim mestima, parkovima ili sportskim terenima. Prema njegovim rečima, ovakva okupljanja biće strogo kažnjavana, a policija će u narednim danima pojačati kontrolu.
  • PENZIONERKA

    31.03.2020 00:13
    RADILA U ZDRAVSTVU
    Uopste ne podrzavam ni Vucica, ni Brnabicku, ni bilo koga iz te ekipe. nikada nisam glasala za njih, a i necu. ALI, OVOG PUTA, LJUDI SU U PRAVU. Nikome nije stalo do nas, penzionera, cak sta vise, ako pomremo, penzioni fond cemo rasteretiti. Ali dok budemo umirali, zauzecemo mesta u bolnici, zauzecemo respiratore. Pa treba li da nekom mladom, {a vidimo da sve vise mladih oboleva, ne daj Boze i umire} zauzmemo respiratore? Jer ako bi se reklo da za penzionere nema mesta u bolnicama i na respiratorima, tek bi se onda digla halabuka. A niko ne vidi kraj ovom zlu, moze da traje dugo i da se prosiri jako, NE DAJ, BOZE, pa zar je u redu da mi, matore prdonje, zauzmemo mladima mesta? "Ide da gleda nebo", pa ako se nije nagledao za 80 godina, ne mora ni sada. Ili neka se vrate na svoja zarasla, zakorovljena imanja, u svoje roditeljske kuce, koje su ostavili da padnu, pa neka gledaju nebo. Vec bi da zive u centru grada i jos, u ovoj nesreci, sad bi da broje zvezde.
  • AA

    30.03.2020 23:06
    AV sizofrenik
    Meni je ta odluka o kolektivnom pritvaranju nasih sugradjana bilo nesto najnehumanije sto ikad cuh. Kao da su svi infatilni pa treba jedan covek da odlucuje umesto njih. I ta idiotska prica o volonterima. Jeste li videli nekog u svojoj zgradi?
    I tek sad kad ta budala prica o zatvaranju kompletno svih, ljudima je jasno s kim imaju posla.
  • Milicajac

    30.03.2020 22:28
    Kojom brzinom se kretao pemzioner?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.