Virusom korona zaraženi direktorka i korisnici doma za stare u Zemunu

Šest korisnika privatnog doma za stare "Doživeti stotu" iz Zemuna i direktorka te ustanove zaraženi su virusom korona i prebačeni su u bolnicu, potvrdila je direktorka u telefonskom razgovoru pisanje medija.
Virusom korona zaraženi direktorka i korisnici doma za stare u Zemunu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Direktorka doma Svetlana Filipović potvrdila je da su ona i još šest korisnika te ustanove zaraženi virusom korona i da je o tome obavestila nadležne i zaražila pomoć. Filipović je za Tanjug u telefonskom razgovoru rekla da je trenutno u bolnici i da je o infekciji odmah obavestila Institut za javno zdravlje Batut i Ministarstvo zdravlja i zatražila pomoć.
 
Ministarstvo rada nema informacije o tome šta se desilo u privatnom staračkom domu u Zemunu i od Udruženja privatnih domova zatražilo je detalje u vezi sa navodima da su korisnici i zaposleni oboleli od virusa korona, izjavio je danas ministar rada Zoran Ðorđević.
 
"Politika" je ranije objavila da je kod šest korisnika doma, direktorke i jedne medicinske sestre, potvrđen virus Covid-19, ali da ovaj objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 19 korisnika. O tim bakama i dekama prethodnih dana danonoćno je brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji.
 
Taj čovek ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ove ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, što je za Politiku potvrdila Tanja Mitrović, glavna medicinska sestra doma "Doživeti stotu", koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.
 
"Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živeo dan-noć, pomagao korisnicima, delio im obroke... Zbog toga smo i poslali molbu ministarstvu za rad, s pitanjem da li oni mogu da nam nađu neki stručni kadar, dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i i mlada medicinska sestra", otkriva Mitrovićeva.
 
Ona podseća da je virus korona najpre konstatovan kod direktorke doma koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.
 
"Od tada svi koji smo bili u kontaktu s njom, i osoblje i korisnici, moramo biti u samoizolaciji, najmanje 14, a možda po novim pravilima i 28 dana. To je veliki problem za ceo naš dom, jer on i dalje mora da radi i u njemu je smešteno 19 korisnika", navodi Mitrovićeva.
  • Lopovska

    31.03.2020 15:21
    raspala rupetina od drzave
    Jedini portal o ovoj vesti je N1 i 021.rs.

    Nijedna druga novina o ovome ne pisu u Srbiji.

    A to je vest dana ako ne i vest meseca.

    Ostavis 19 ljudi da umru zbog totalne neorganizovanosti drzave i samo kazes u medijima"umrlo 19 od korone danas..."

    Nema potrebe za istragom.Sestre i lekari i dalje imaju 100% plate a porodice pacijenata dobiju sta?

  • Nikola

    31.03.2020 14:19
    stota
    Kanda necemo doziveti tu stotu!
  • Dr

    31.03.2020 10:14
    gde su
    E državo sada se pokaži.Sve one koji su zaposleni u JP a sede kod kuće i primaju 100 % zaradu,angažuj na ovakvim i sličnim poslovima.Neko će reći da nisu kvalifikovani ali nisu ni volonteri ,što može da se nadomesti plaćanjem nekoliko stručnih lica i da sve funkcioniše.Mnogi u JP nisu kvalifikovani ni za svoja radna mesta i nikom ne smeta.Nisu ni svi zdravstveni radnici sa iskustvom i radom, na infektivnoj klinici,a opet će svi raditi sa zaraženim ako se ovo zlo proširi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.