Iz privremene bolnice na sajmu u Beogradu danas otpušteno 18 pacijenata, ukupno boravi njih 48

Iz privremene bolnice na Beogradskom sajmu danas je otpušteno kući 18 pacijenata, jer su dva kontrolna testa potvrdila da su negativni na novi koronavirus.
Trenutno je na Sajmu zbrinuto 48 pacijenata pozitivnih na COVID-19, koji imaju blagu kliničku sliku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.
 
Mnogi pacijenti stigli su iz bolnica gde se leče zaraženi COVID-19 i na Sajmu čekaju drugi kontrolni test, koji mora da bude negativan da bi otišli kući.
 
O pacijentima na Sajmu brine 10 lekara i 25 medicinskih sestara.
  • /

    01.04.2020 09:08
    To su kontrolni PCR brisevi, nakon preležane Covid-19 infekcije čeka se da budu negativni, da bi se mogli otpustiiti kući tj u zajednicu. Samo nije jasno zašto 2xnegativni, kada testova i ovako ima koliko ima (dovoljno ili ne?), i kad i ovako idu u dalju kućnu samoizolaciju još 2 nedelje.
  • .

    01.04.2020 01:50
    Znači tamo nisu samo pozitivni već i negativni!
  • onako

    01.04.2020 00:23
    znaci dok cekaju na rezultate testiranja, u medjuvremenu mogu da pokupe virus, a posto su rezultati testiranja od pre 5 dana negativni oni budu pusteni kuci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.