Omogućena samoprocena na virus korona

Test samoprocene na Covid-19 počeo je danas u Srbiji, a sistem funkcioniše na bazi logovanja preko ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabić na Tviter nalogu.
Omogućena samoprocena na virus korona
Foto: Pixabay
Brnabić je navela da je cilj tog sistema da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja. Predsednica Vlade je napisala da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u Covid-19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja.
 
"Ovo je borba svakog pojedinca za celo naše društvo i pobedićemo samo zajedno", napisala je predsednica Vlade Srbije uz poruku "ostanite kod kuće".
 
 
Na sajtu e-zdravlje Ministarstva zdravlja je postavljeno Covid-19 obaveštenje. Navodi se da se u algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara doma zdravlja u sistemu nadzora nad Covid-19, gde svaki dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na Covid-19 sa lekarom.
  • e (u)zdravlje

    01.04.2020 15:02
    hahaHA
    Budite nam na dlanu da mozemo lakse da vas kontrolisemo,u potpisu igor&sestra brnAbich
  • Seka Persa

    01.04.2020 14:45
    A hiljade onih sa JMBG ali bez osiguranja?
    Koji čuče u zapećku društva....

    E....nema!
  • Gordana

    01.04.2020 13:57
    Pitam se
    Čitajući komentare ovde na 021 pitam se odakle ljudi crpe tu negativnu energiju? Zar je imaju u neograničenim količinama?
    Molim vas, strpite se malo, samo dok ovo ne prodje...svima nam treba optimizma i pozitivnih stavova...molim vas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.