Građanima i danas stizale uznemirujuće SMS poruke, u Kriznom štabu kažu da su namenjene onima koji nisu u toku

Vlada Srbije ponovo je danas preko MTS mreže pozvala građane da se pridržavaju donetih mera kako bi se smanjili kontakti i širenje virusa korona.
Građanima i danas stizale uznemirujuće SMS poruke, u Kriznom štabu kažu da su namenjene onima koji nisu u toku
Foto: Pixabay
Kako javlja Tanjug, u SMS poruci koju je Krizni štab uputio pretplatnicima mobilne telefonije MTS ponovo se upozorava da je situacija sa širenjem virusa korona dramatična i da se Srbija približava italijanskom i španskom scenariju.
 
"Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće. Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19", navodi se u poruci koja je uznemirila građane.
 
 
Na ovaj način zapravo je potvrđeno da SMS potiče od Vlade Srbije. Naime, građanima su i juče stizale iste poruke, a mnogi koji su je dobili su se pitali da li je ona potekla od zvaničnog Kriznog štaba. 
 
Kisić Tepavčević: Cilj nije da širimo paniku
 
Zamenica direktora "Batuta" Darija Kisić Tepavčević rekla je da nije bio cilj Kriznog štaba da uzbuni javnost slanjem SMS poruke građanima da je situacija "dramatična".
 
Kako je rekla, cilj je doći do građana koji nisu u toku sa celom situacijom.
 
"Svima nam je isti cilj - da se spreči širenje infekcije. Mi smo u dogovoru s mobilnim operaterima poslali poruku da bismo došli i do one grupe koja ne gleda televiziju, nema internet i to im je osnovni način komunikacije. Širenje panike nije bio cilj, već da oni ljudi koji nisu bili informisani i shvatili ozbiljnost situacije dobiju poruku", navela je Kisić Tepavčević.
  • Duska

    01.04.2020 23:07
    Sram ih bilo
    Stida ni srama nemaju. Ovakve poruke slati, ukoliko zaista nije dramatično. A možda i jeste samo što ne saopštavaju. Ko nas ovde zafrkava? Vlada ili krizni štab?
  • milicica

    01.04.2020 22:02
    dobila poruku
    I nisam se osecala kao da me neko strasi vec sam i sama znala a i da nisam sad bi me ovi idiotski komentari ubedili da nam se lose pise i da moze biti bas i oba pomenuta scenarija. Sedim kod kuce a vama sto se osecate ugrozeno sto vas opominju ako ne postujete smernice da ce biti i meni i vama lose nek vas obidje korona da nesto naucite bagro inadzijska. Korona je B O L E S T A POLITIKA MOGU GLASATI ZA TEBE AL I NE MORAM.
  • Zeljko

    01.04.2020 21:25
    Nisu u toku a znaju za Italiju i Španiju? Hajte molim vas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.