Savet Evrope: Dobro je što je povučen zaključak Vlade i novinarka puštena na slobodu

Savet Evrope je pozdravio odluku Vlade Srbije da povuče zaključak o informisanju o koronavirusu, koji je predviđao da informacije u vezi s pandemijom mogu da objavljuju jedino ovlašćeni predstavnici kriznog štaba.
Savet Evrope: Dobro je što je povučen zaključak Vlade i novinarka puštena na slobodu
Foto: Pixabay
Portparol generalnog sekretara Saveta Evrope Danijel Holtgen pozdravio je na Tviteru odluku vlasti koju je saopštila premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i puštanje iz pritvora uhapšene novinarke portala Nova.rs Ane Lalić.
 
"Dobrodošao potez Srbije: ukinut ukaz o kontroli informacija u vezi s koronavirusom, novinarka puštena iz pritvora", naveo je Holtgen.
 
On je uz tu poruku objavio vest da će Vlada Srbije ukinuti ukaz koji joj je davao kontrolu nad objavljivanjem informacija o pandemiji, posle verbalnih protesta i hapšenja novinarke Lalić zbog teksta o uslovima rada u Kliničkom centru Vojvodine.
  • Јое

    02.04.2020 21:38
    @DjakoN
    Проблем је што она није лагала. Свима би нам било лакше да је лагала, али није.
  • Drzavu samo

    02.04.2020 21:00
    po dzepu i nikako drugacije
    Samo medijska popularizacija i zahtev za milionskom odstetom medjunarodnim sudovima za krsenje ljudskih prava svega sto se radi u SRbiji i proslediti celnicima EU na nemackom,engleskom i francuskom jeziku.Telefon u sake i sve sto radi policija na email ove zvanicnika u Briselu i Strasburu.

    Samo da podsetim da je Republik Srbija potpisnik Sporazuma o Stabilizaciji i Pridruzivanju SSP dokument iz 2013 gde je na prvim stranam tog sporazuma LJUDSKA PRAVA.
    PRavo na zivot
    PRavo na identitet
    Pravo na slobodu

    Ako je to prekrseno Srbija dobija po dzepu.I to dobro po dzepu da se vise nikada NE SETI DA KRSI LJUDSKA PRAVA.

    E sad to sto smo mi glupi pa ne mozemo naci nacina da obavestimo celnike EU da su nam ljudska prava prekrsena i ugrozena to je nas problem nije njihov.To sto smo glupi i neobavestavamo EU o svemu sta vlast radi sa krsenjem SVIH LJUDSKIH PRAVA U SRBIJI.
  • Stanoje

    02.04.2020 20:55
    Da li je moguće da u NS i okolini ima ljudi koji misle da je Ana lagala?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.