Sa naloga SNS botova poslato 43 miliona tvitova

Britanski Gardijan objavio je vest da je društvena mreža Tviter obrisala 20.000 lažnih naloga povezanih sa vlastima u Srbiji, Saudijskoj Arabiji, Egiptu, Hondurasu i Indoneziji.
Sa naloga SNS botova poslato 43 miliona tvitova
Foto: Pixabay
Tviter je u četvrtak saopštio da su timovi za proveravanje autentičnosti korisnika ugasili 8.558 naloga koji su, prema njihovim rečima, bili angažovani na promovisanju Srpske napredne stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića.
 
Kako piše Gardijan, a prenosi N1, nalozi su ugašeni jer su kršili pravila Tvitera i pokušavali da podrivaju javnu komunikaciju.
 
Džoel Rot, koji je na čelu tima zaduženog za integritet Tvitera, izjavio je da je uklanjanje naloga deo borbe da se "otkriju i istraže operacije s informacijama koje imaju podršku država".
 
U vesti se navodi da je sa 8.558 naloga poslato više od 43 miliona tvitova u kojima se ističu pozitivne vesti o vlasti Vučića, a napadaju njegovi politički protivnici.
  • Dana

    03.04.2020 23:51
    Glupost
    Tviter svako koristi onako kako zeli, ne razumem ko su oni da odlucuju o necijim objavama. Jel to znaci da ce nas Tviter blokirati ako izbacim previse slika svog cveca?? Promovisem kao cvece a zapostavljam drvece...
  • Никола

    03.04.2020 21:17
    Tviter
    Sve je jasno kada je centrala zadužena za Balkan sa sedištem u Zagrebu :)
  • Jelena

    03.04.2020 20:59
    Moj utisak je da je Tviter na ovaj način javno podržao srpsku opoziciju jer su njihovi nalozi korisnika sa izuzetno agresivnim političkim delovanjem pošteđeni. To nije demokratski. Onaj koji podržava aktuelnu vlast nije nužno bot. Ili ista pravila za sve ili ostavite ljude da na svojim nalozima objavljuju šta žele...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.