Počela izgradnja objekta u krugu bolnice na Karaburmi za obolele od virusa korona

U krugu Vojnomedicinskog centra (VMC) Karaburma u Beogradu u subotu je počela rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dodatnog objekta koji će biti nova bolnica za pacijente obolele od COVID-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Upravnik VMC Karaburma potpukovnik Milan Mladenović naveo je da će novi kapaciteti omogućiti zbrinjavanje 70 osoba sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, a prve pacijente će moći da prime kada se završi opremanje medicinskom opremom.

Kompletna rekonstrukcija i izgradnja objekta donacija je firme "Termomont" i partnera, a radovi na izgradnji će se obavljati u tri smene, 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila objekat bio završen.

"Reč je o rekonstrukciji objekta od 1.000 kvadrata i dogradnja više od 300 kvadrata objekta, gde će biti izgrađena i nova pristupna saobraćajnica u dužini oko 200 metara", rekao je direktor "Termomonta" Dejan Burčul, koji je dodao da je vrednost donacije oko 30 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.