Deset odsto policajaca ide na godišnji odmor, čuvaju ih kao "zlatnu rezervu"

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem postignut dogovor da oko 10 odsto policajaca ode na godišnji odmor, kako bi ih sačuvali kao "zlatnu rezervu", u slučaju da u redovima policije bude još više zaraženih virusom korona i onih koji moraju u izolaciju.
Deset odsto policajaca ide na godišnji odmor, čuvaju ih kao "zlatnu rezervu"
Foto: 021.rs
On je ranije danas objavio da je ukupno 17 policajaca zaraženo, a oko 800 u samoizolaciji.
 
"S obzirom na to da smo u prethodnom periodu podneli jedan značajan teret, pre svega granična policija, a kasnije i službenici u davanju dozvola samoizolacije, u dogovoru sa ministrom Stefanovićem, doneli smo odluku da jedan broj policijskih službenika pošaljemo na godišnji odmor, negde oko 10 odsto, to nam je zlatna rezerva za slučaj da nam veći broj policijskih službenika oboli ili bude morao u samoizolaciju. Mislim da smo to uradili u dobrom tajmingu i da ćemo uspeti da do kraja ove krize obezbedimo izvršenje svih policijskih poslova na zakonit način", rekao je Rebić gostujući na televiziji Pink.
 
On je dodao da je policiji, na neki način, olakšan posao otkad je na snazi mera da samo dve osobe mogu da budu zajedno na otvorenom prostoru i istakao da su kontrole pojačane širom Srbije.
 
"Imam podatak za danas, za prva tri sata u Beogradu, za vreme policijskog časa 484 lica su se kretala, od toga 18 bez dozvole, što je u procentima 3,7 odsto. Relativno smo zadovoljni, ali verujem da može bolje", istakao je Rebić.
  • Dusan

    05.04.2020 08:51
    rezerva rezerve
    ima tu vise uglova... za to vreme im daju i manje plate, pa svuda stipaju iznos koji su najavili da ce da daju gradjanima... mislite li da oni imaju 100 e da od negde stvore ako pri tome drzavni zaposleni primaju plate normalno, privatni sektor je na respiratoru. a oni jos moraju svoje provizije da ispostuju..pa malo kazne i globe i navuci ce po 100 e o kojima pricaju.. za sve punoletne a o nasoj deci ispod 18 godina ni reči, njima ne treba...amaterski drzavnici
  • Zarobljen

    05.04.2020 01:55
    Koji zakon?
    "Mislim da smo to uradili u dobrom tajmingu i da ćemo uspeti da do kraja ove krize obezbedimo izvršenje svih policijskih poslova na zakonit način"

    Poslednji put kada ste se isto tako "nadali" da ćete uspeti da zatvorite granice, a da to ne bude protivustavno, državljani Srbije koji su istu napustili nedelju dana pre uvedenog vanrednog stanja ostali su zarobljeni u drugim državama. Dakle, postupili ste protivustavno. Baš kao što ćete to najverovatnije učiniti opet, pa će nam "izvšenje policijskih poslova" obavljati Levijatan i ko zna koja još bagra sa stadiona.

    Hvala državi, a posebno građanima, koji ovakve mere podržavaju. Najbolji ste svi, puno mi je srce dok vas čitam iz daleke Hrvatske.
  • mikrob

    05.04.2020 01:27
    Otpustite sve stranacki zaposljavane neobrazovane komunalne policajce. Sramoto od drzave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.