U Ćupriji 72 zaražena, zatvoreno ORL odeljenje bolnice

Predsedenik opštine i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćuprije Ninoslav Erić izjavio je danas da su u tom gradu na korona virus pozitivne 72 osobe, a 17 je novoobolelih.
"Povećenje broja zaraženih je rezultat povećanog broja uzetih uzoraka", ocenio je Erić.
 
On je za danas najavio dolazak jedinice za borbu protiv korone Ruske Federacija, koja boravi u Srbiji, sa tehnikom i opremom za dezinfekciju Opšte bolnice i Doma zdravlja, sa ekipom ruskih infektologa i virusologa.
 
Erić je naveo da je do sada u Pomoravskom okrugu na korona virus pozitivno 120 osoba: u Ćupriji 72, Jagodini 20, Paraćinu 19, Svilajncu pet i po dvoje u Despotovcu i Rekovcu.
 
Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Ćupriji Ivan Milojević je izjavio da je "osoblje odeljenja otorinolaringologije (ORL) stavljeno u izolaciju".
 
"Svi lekari i većina medicinskih sestara su u kućnoj izolaciji, pa je stoga i zatvoren bolnički deo ORL", objasnio je Milojević.
 
On je istakao da će se pregledi osoba sa bolestima uha, grla i nosa iz Ćuprije "obavljati na odeljenju ORL Opšte bolnice u Jagodini, a tretiranje povreda će raditi maksilofacijalna hirurgija u Ćupriji".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija