Ministarstvo pravi elektronsku pijacu Srbije

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će tim stručnjaka pokušati da do kraja sledeće nedelje stavi u funkciju "elektronsku pijacu Srbije", gde će povrtari i voćari moći da ponude ono što je na tržištu.
Ministarstvo pravi elektronsku pijacu Srbije
Foto: 021.rs
"Tu ćemo povezati i one koji žele da kupe, one koji žele da prodaju, ali i one koji će otpremati tu robu od tačke A do tačke B", objašnjava Nedimović za RTS.
 
Ministar poljoprivrede napominje da kretanje robe nije zabranjeno.
 
"Ako proizvođač ima nešto u ponudi, on će to da prijavi elektronski. Sa druge strane, imate tražnju. Imamo i dodatnu kategoriju, a to su lica koja su spremna to da prevezu. Imamo i dosta skladištara koji imaju slobodne prostore", ističe Nedimović.
 
Najavljuje da će elektronska pijaca pred kraj sledeće nedelje biti potpuno stavljena u funkciju.
 
"To će biti jedna osnovna verzija, dosta IT stručnjaka radi na ovome. Mi nismo izmišljali toplu vodu, takve platforme postoje", napominje ministar.
 
Nedimović je istakao, što se tiče ponašanja poljoprivrednika tokom vanrednog stanja, da su oni ozbiljni heroji našeg vremena i da su dosta disciplinovani. 
 
Podsetimo da su se u pojedinim gradovima, gde su još od proglašenja vanrednog stanja sve pijace zatvorene, kao što je na primer Novi Sad, pijačari odnosno poljoprivredni proizvođači i drugi trgovci, organizovali preko Fejsbuka i sada u određenim grupama omogućavaju dostavu svojih proizvoda na kućnu adresu.
  • realno

    06.04.2020 14:00
    za dd
    Hvala na odgovoru. Mi smo, što bi mlađi rekli, "ugasili", odavno ovo nije država, nego teritorija.
    Pročitah da sveži kvasac može da traje 5. nedelja, a "pekarski kvasac" u zamrzivaču mnogo duže valjda godinu. Ne razumem se u kvasce, ali za pretpostaviti je, pošto je bila nestašica kod nas, da je taj kvasac mlađeg datuma, odnosno da je uvežen za vreme epidemije.
    Srećno nam svima bilo, pozdrav.
  • dd

    06.04.2020 09:04
    za realno
    Kvasac je pakovanje od 500g, većim plavim slovima piše Fortepano, kupljeno u jednoj pekari.
    Sa omota prepisano:
    Poreklo: Italija
    Proizvedeno u Italiji – uvezeno iz Italije
    Prodotto da: AB Mauri Italy S.p.A
    Via Milano 42 - 27045 Casteggio (PV) - Italy
    Kasteđo je u Lombardiji, blizu Milana.
    Rok upotrebe je do 02.05.2020.
    Ne piše datum proizvodnje, ja ne znam, kao i većina nas, tehnologiju proizvodnje, pa da izračunamo kada je izašlo iz fabrike i dalju putanju i bezbednost proizvoda. Uvoznik je iz Novog Sada, neću da napišem naziv firme, nije mi poenta hajka na bilo koga, dobili su dozvolu da uvezu. Ne dižem ni paniku, nego ukazujem na još jednu bizarnu kontradiktornost postupaka odgovornih.
    I, da, OTVORITE NAŠE ANALOGNE PIJACE!
  • realno

    06.04.2020 01:57
    za dd
    Da li je to stvarno istina za kvasac iz Milana? Toliko je neverovatno da ne pristajem da verujem, ali ako je stvarno istina, nismo bolje od ovih ni zaslužili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.