Ministarstvo: Građani mogu da pomere termine za korišćenje turističkih vaučera

Građani Srbije, kojima su za ovu godinu odobreni turistički vaučeri, svoje rezervacije mogu da iskoriste do 20. novembra, što znači da u dogovoru sa izdavaocem smeštaja termine mogu da pomere za period nakon okončanja krize izazvane virusom Covid-19, saopštilo je Ministarstvo turizma.
Ministarstvo: Građani mogu da pomere termine za korišćenje turističkih vaučera
Foto: Pixabay
Svoje vaučere građani mogu da koriste samo u objektima u kojima su već rezervisali smeštaj, što znači da ne mogu menjati ugostitelja, niti destinaciju za koju su se prvobitno odlučili, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu. 
 
Kako se podseća, Ministarsvo je u ovoj godini odobrilo ukupno 160.000 vaučera, u iznosu od 5.000 dinara, koji su podeljeni. 
 
Najpre je odobreno 100.000 vaučera, da bi u februaru bilo odobreno još 60.000, sa ciljem da se nadomesti očekivani manji broj turista iz Kine, u kojoj je tada u jeku bila epidemija virusa korona. 
 
Na listi najtraženijih destinacija za odmor uz pomoć vaučera su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara.
  • Alex

    06.04.2020 16:47
    Ko kaze da morate u julu da koristite vaucer. Mocicete do godinu gana, to je jedan od predloga.A pare su date Grcima kako bi okrecili, sredili apartmane, kuhinje...nikom nisu ostale u dzep. U dzepu ostaju na kraju sezone.. inac ljudi u turizmu zive od plata, a naravno da se oni isplacuju od aranzmana kao i troskovi i doprinosi. Stvar je kompleksna a ne povrsna kao sto ste vi predstavili. Ne budite sebicni.
  • Rubin

    06.04.2020 15:58
    Domaći turizam
    Maja, ovde se radi o domaćem turizmu, i baučerima koji su grsfjsni dobili kao benefit.
  • Nema

    06.04.2020 15:46
    Možda
    Možda bi oni koji su ostali bez posla ili pali na minimalac više koristi imali od vraćanja para?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija