Kisić Tepavčević: Distanciranje zamenjuje i policijske časove i testiranja

Najispravniji način postupanja, koji zamenjuje i policijske časove i testiranja, jeste da se svi ponašamo kao da smo potencijalni nosioci infekcije, poručila je zamenica direktora Instituta Batut i članica kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.
Kako je rekla povodom epidemije virusa korona, ponašati se kao da smo mi rezervoari može da doprinese našoj odgovornosti i oprezu.
 
"Radimo sve više i više testiranja, indikacije smo maksimalno proširili, ali moramo da znamo da testiranje ne znači ništa. Oni koji imaju tešku kliničku sliku hospitalizuju se zbog toga, a ne zato što imaju kovid. Pozitivan nalaz znači obaveznu izolaciju, zato se moramo ponašati kao da smo nosioci infekcije", rekla je Kisić, dodajući da su mnoge osobe nesvesno prenele infekcije na najbliže.
  • DonJuan

    07.04.2020 17:22
    Jel' distsnciranje i pacovarnik na sajmu gde ces od jos 1000 jadnika da dobijes razne pridruzene bolestine pa ako i nisi imao simptome razboleces se ko nikad?
  • 07.04.2020 17:15
    Kampademija
    Vodjenje kampanje za vreme pandemije
    Ti si sluga rezima
    Sramoto
  • a u mojoj kafani

    07.04.2020 16:38
    Zadrugarka peva svaku pesmu koju joj naruce gazde, ne bira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.