Svako ko do datuma isplate napuni 18 godina dobiće 100 evra

Svako ko do datuma isplate koja se očekuje po ukidanju vanrednog stanja napuni 18 godina, dobiće pomoć države od 100 evra, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Svako ko do datuma isplate napuni 18 godina dobiće 100 evra
Foto: Pixabay

On je ovo naveo gostujući na televiziji Prva, na pitanje građana da li i neko ko je 1. aprila napunio 18 godina može da računa na tu pomoć.

Ponovio je da se plate i penzije neće smanjivati.
 
"Prihodi su drastično umanjeni, rashodi drastično uvećani zbog ulaganja u opremu, lekove. Ipak, mi nećemo da smanjujemo plate u javnom sektoru, nećemo da smanjujemo penzije i gledaćemo da privatnom sektoru mnogo pomognemo. Čak i ukoliko ukinemo vanredno stanje do kraja maja - u toj najgoroj opciji i počnemo sa radom u junu, neće biti smanjenja plata i penzija", rekao je Vučić.
 
Kako je naveo, ukidanje vanrednog stanja bi moglo da se dogodi krajem aprila, a najkasnije u maju, o čemu opširnije čitajte OVDE.
  • Dragana

    27.05.2020 11:48
    Zanima me
    Zasto moj sin koji je napunio 18 godina 28 aprila nema pravo na 100 evra
  • Daca

    02.05.2020 14:21
    Deca koja će da dobiju sto evra koja su napunila osamnaest godina nisu dobila pedeset četiri hiljade kad su se rodili nego su dobili samo dve hiljade mesečno što ukupno iznosi 24000 zato što su rođeni u prvoj polovini godine. Tad se niko nije bunio. Sad je red da im se država oduži.
  • Ivana

    20.04.2020 15:40
    *
    2002 godiste ove godine postaju punoletni, neki vec jesu neki jos uvek ne. Pravi se razlika medju tom decom i to je totalno bez veze. Izgubicete dosta glasackog tela jer su mnogi, cija deca malo kasnije pune 18 godina kivni zbog toga, a ta deca pogotovo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.