Kisić Tepavčević: Oni kojima je istekla kućna samoizolacija uz oprez se vraćaju svakodnevnom životu

Krizni štab još uvek nije odlučio da li će biti uvedena zabrana kretanja naredne sedmice od četvrtka.
Kako je članica kriznog štaba i zamenica Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević, danas rekla, sve mere koje se donose imaju za cilj smanjenje kontakata među ljudima, a naročito onih koji su inficirani i onih osetljivijih.
 
"Šta će biti tačno naredne nedelje je pitanje za krizni štab i bićete blagovremeno obavešteni o tome. Ako se budemo striktno pridržavali svih mera, onda bilo kakva mera koja se bude donosila neće bitno menjati naše živote. I do sada se može reći da se građani pridržavaju", rekla je Kisić Tepavčević.
 
Na pitanje kakva je procedura za građane kojima je istekla ili ističe kućna izolacija u trajanju od 28 dana, ona je precizirala da se ti građani vraćaju normalnom životu, ali s oprezom.
 
"Svi koji su dobili rešenje o kućnoj izolaciji, ukoliko tokom ovog perioda nisu imali simptome, pa samim tim nisu testirani na virus, nakon isteka perioda samoizolacije vraćaju se normalnim životnim aktivnostima. Imajući u vidu rizik od lokalne transmisije, treba da budu jako obazrivi i to je generalno apel za sve. Oni u kućnoj izolaciji su, što je prirodno, željni ponovnog izlaska i druženja, ali treba još malo da se strpe jer se kraj epidemije nazire", navela je ona.
  • Hana Blay

    12.04.2020 20:15
    Vidi se..
    Da frizeri rade i vikendom.
  • Vodja

    12.04.2020 20:06
    i ... sta kaze voljeni ?
  • Gliša

    12.04.2020 18:13
    Gliša
    Može im se sve rade šta hoće a mi smo svi krivi zbog toga. Bitno da se ova ofarbala sveže............

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija