Kisić Tepavčević: Pojedinačne situacije mogu da promene epidemiološku situaciju za jedan dan

Epidemiološka situacija može da se drastično promeni iz dana u dan i to zavisi od sprovođenja mera, rekla je članica kriznog štaba i zamenica Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.
Kako je rekla, ovakva situacija koju smo imali i trenutni brojevi ukazuju da pojedinačni slučajevi i te kako utiču na kretanje epidemiološke krivulje.
 
"Bez obzira na to što ističemo da smo zadovoljni tokom epidemiološke krive, pojedinačni slučajevi i pojačano oboljevanje u određenim grupama, pogotovo u vulnerabilnim, nam apsolutno pokazuje koliko se epidemiološka situacija menja iz dana u dan i koliko nam narušava ono što smo naporno i zajedničkim radom postizali poslednjih nedelja. Ovo nam je opomena kako ne smemo da se opustimo i treba sad najviše snage i volje da učinimo sve napore da se što pre izborimo sa ovom epidemijom", rekla je Kisić Tepavčević na redovnoj konferenciji za medije.
 
Ona je rekla da stručnjaci nisu očekivali neke nagle skokove - poput situacije u Nišu.
 
"Ali ovo nam je pokazatelj šta može da se desi ako se sada u bilo kom segmentu ili delu populacije opustimo i ne sprovodimo sve mere da bismo sprečili dalje širenje infekcije", navela je Kisić Tepavčević.
  • Zrenjaninac

    14.04.2020 18:48
    Briga o starim i bolesnim
    Opet ste prevarili penzionere, starija i bolesna lica kojima lagana šetnja po svežem vazduhu više znači od lekova. Vi pojma nemate šta je jad i čemer iza zaključanih vrata, kad po vašoj odluci kerovi imaju veća prava od ljudi. Doći će i izbori, pa nek kerovi glasaju za vas. Ja vala neću. Zbog korone mi je otkazana operacija u S. Kamenici i svaki dan zatvora u stanu znači i pogoršanje stanja. Možda ćete na savesti imati i nekog zatvorenog jadnika. Karma je čudo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.