Uspostavljena telefonska linija za psihoterapijsku podršku građanima

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je Savezu društava psihoterapeuta Srbije ustupilo telefonsku liniju 19833 Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, svakog dana u periodu od 15 do 21 čas, kada će građani moći da dobiju besplatnu psihoterapijsku pomoć u vanrednom stanju.
Uspostavljena telefonska linija za psihoterapijsku podršku građanima
Foto: 021.rs

"Кriza izazvana pandemijom virusa Covid19 zahteva zajedničku borbu svih nas, ne samo za očuvanje našeg fizičkog zdravlja, već i za podršku psihičkoj stabilnosti u ovim teškim vremenima. Zbog toga smo odlučili da omogućimo građanima da putem jedinstvenog, dobro poznatog telefonskog broja 19833 dobiju pomoć psihoterapeuta ukoliko imaju bilo kakve psihološke probleme ili teskobe", ističu u Ministarstvu.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu nastavlja da radi na istom broju telefona, odnosno građani će imati tehničku mogućnost izbora opcije za ovaj centar ili za razgovor sa psihoterapeutima.

"Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu radi neometano i u vanrednom stanju, budući da su saveti, edukacija i prevencija, kao i mogućnost prijava onlajn ugrožavanja dece, posebno neophodni u ovom periodu kada dece provode više vremena na internetu zbog izolacije", podsećaju u Ministarstvu.

Informacije o Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, kao i edukativni materijali o onlajn bezbednosti mogu se naći i na sajtu www.pametnoibezbedno.gov.rs, dok se više informacija o psihoterapijskoj podršci u vanrednom stanju nalazi na sajtu www.savezpsihoterapeuta.org/korona-virus.

  • Novosadjanka

    15.04.2020 19:45
    Moja majka je penzionerka i jako ju je pogodilo sto ne sme danima da izlazi iz stana, jer je diskriminasana na osnovu godina (65+). I zvala je nekog psihologa sa broja telefona koji su reklamirali na televiziji i novinama. Pricala je sa nekom psiholoskinjom kojoj se pozalila koliko joj je tesko sto je vec nedeljama u samici bez mogucnosti izlaska iz kuce i doticna joj je rekla da se ubije. Sva sreca pa moja majka nije toliko luda, ali da joj je tesko jeste. Ne mogu da verujem kakvi sve ljudi postoje. Ovo vanredno stanje je izvuklo sve najlosije iz ljudi.
  • @Vlasta

    15.04.2020 19:07
    Pa ne moze svako na zvanicno mesto, nego samo izabrani, a zna se po kom kljucu se danas bira. Da je samo do humanosti, onda bi mogli dobiti svi ili ko se prvi javi, ali istini za volju, mi koji smo blizu ovom polju delatnosti znamo koliko je ovde humanosti, a koliko marketinga za buducu delatnost. Otud se i otimate.
  • Vlasta

    15.04.2020 16:03
    Na spostvenom primeru sam se uverila koliko je drzavi stalo da pomogne ovom narodu u nevolji. Posle prve nedelje kada su mere uvedene, sam sa svojim kolegama psihoterapeutima Ministarstvu ponudiai besplatno pomoc, u smislu da nas gradjani mogu kontaktirati ukoliko su u psiholoskoj krizi, medjutim odbili su nas blanko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.