Tri puta više prijava porodičnog nasilja od početka vanrednog stanja, nasilnicima samo upozorenje

Autonomni ženski centar (AŽC) upozorio je danas da im se tokom mesec dana vanrednog stanja javilo tri puta više žena nego u uobičajenim okolnostima, da su najviše prijavljivale različite oblike psihičkog nasilja, kao i da je sve je izraženije ekonomsko nasilje.
Tri puta više prijava porodičnog nasilja od početka vanrednog stanja, nasilnicima samo upozorenje
Foto: Pixabay
Prijavljenih slučajeva fizičkog nasilja, naveo je Centar, bilo je najmanje, iako njihov broj svakodnevno raste.
 
Prema mišljenju AŽC, to ne znači da žene ne preživljavaju fizičko nasilje tokom vanrednog stanja, već naprotiv, govori o tome da žene koje žive sa nasilnim partnerima ili članovima porodice nisu u mogućnosti ili su u strahu da nasilje prijave tokom trajanja policijskog časa.
 
"One koje su prijavile nadležnim institucijama, smatraju da nisu dobile adekvatnu zaštitu jer su nasilnici bili samo usmeno upozoreni", ističe AŽC.
  • ocaj

    16.04.2020 21:32
    ns0
    Nista u ovoj drzvi ne funkcionise kako treba i nikada nece, sve je privid i jedna velika LAZ. Bitno je da cemo dobiti 100 e imamo farmu i parove i udri brigu na veselje. ODVRATNO.
  • Krkobabiceva prababa

    16.04.2020 15:44
    Struka je u inostranstvu
    Cudna mi cuda, obicno zatvor deluje povoljno na psihu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija