Počinje policijski čas dug 84 sata

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije virusa korona za uskršnje praznike, počinje danas u 17 časova i trajaće do utorka, 21. aprila u 5 časova.
Počinje policijski čas dug 84 sata
Foto: 021.rs
To znači da će policijski čas trajati 84 sati, dok je prošlog vikenda trajao 60. 
 
Građani stariji od 65 godina, odnosno 70 u seoskim sredinama, jutros od 4 do 7 sati obavili su kupovinu u više od 4.400 maloprodajnih objekata i radnji širom Srbije. Nakon toga prodavnice se dezinfikuju kako bi bile spremne i za ostale kupce.
 
Takođe, penzionerima će od naredne sedmice biti dozvoljeno da tri puta nedeljno izađu u šetnju. Nova mera realizovaće se tako da penzioneri imaju pola sata vremena da tri dana, koja za sada nisu definisana, prošetaju najdalje 300 metara od svojih domova.
 
Kada je u pitanju šetnja pasa, proteklog vikenda vlasnicima je bilo dozvoljeno da svoje ljubimce prošetaju u subotu i nedelju od 8 do 10 časova i od 23 do 1 čas, a sada će ovi termini važiti i za ponedeljak.
 
U Srbiji je do juče u 15 časova registrovano ukupno 5.318 slučajeva virusa korona. Hospitalizovano je 3.511 pacijenata, a njih 120 je na respiratorima. Od početka epidemije u Srbiji su od virusa korona umrle 103 osobe, dok je broj izlečenih 443.
  • Podbarac Original

    21.04.2020 10:09
    @ uplaseni mis
    Ne brini za mene,uvek u prvim redovima,uvek ucesnik svih fajtova,bolesti se ne bojim a ni smrti,tako da brini za svoju rupu i cuti kao i do sada.
  • Onlajn nastava

    19.04.2020 09:23
    Merenje vremena
    -Deco, danas cemo uciti o jedinicama za merenje vremena u NRS - Naprednoj Republici Srbiji. Koja je osnovna jedinica za merenje vremena u NRS? Hajde ti, Nebojsa iz Beograda
    -Osnovna jedinica za vreme u NRS je policijski cas.
    -Odlicno, ovaj htedoh reci napredno. Koliko traje policijski cas u NRS?
    -Traje koliko ON odluci, uz sasluzenje crkve Mu i dosaptavanje struke Mu
    -Da, to je tacan odgovor.DA li postoje i druge jedinice za merenje vremena u NRS? Ko ce nam to reci?
    -JA, JA, JA! Ukinite Fejsbuk, Twiter, Radio Milevu, ukinite sve samo da JA dodjem do izrazaja!
    -Dobro, hajde reci nam. A ti si?
    -Drugi Nebojsa iz Beograda! Postoji... emmm... postoji izborni cirkus. To je vreme izmedju dva bugarska voza. Postoji i preletacki ciklus: to je vreme izmedju dva preletanja iz gubitnickog u pobednicki tabor. JA, Mali, Vesko i kompanija smo se jako izvestili u preletanju.
    -Odli.. ovaj, napredno!
  • Guy Fawkes

    17.04.2020 17:22
    Srećan Uskrs
    Kažu da alkohol obara drastično imunitet.
    A šta ja da radim četiri dana?
    Ono sa rukama osuđuje crkva.
    Prihvatam sve predloge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija