U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare ukupno 452 zaraženo virusom korona

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih do sada su registrovana 452 zaražena korona virusom - 369 korisnika i 83 zaposlena, iz 18 ustanova, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare ukupno 452 zaraženo virusom korona
Foto: Pixabay
Za šest organizacija socijalne zaštite očekuju se rezultati testa.
 
Prisustvo korona virusa potvrđeno je u Domu za smeštaj odraslih i starih "Stara pruga" na Umci, Domu za smeštaj odraslih i starih "Doživeti stotu" u Zemunu, kao i gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu i Knjaževcu.
 
Virus je, takođe, registrovan i u domovima "Nana" i "Nada" u Beogradu, Domu za smeštaj osoba ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za smeštaj odraslih Kulina, Domu za smeštaj starih u Smederevu, Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starih u Novom Pazaru.
 
Zaraženih ima i u Domu za smeštaj odraslih i starih "Elite Home Star" u Progaru, u Domu "Eskulap centar" i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu.
 
Prisustvo virusa je registrovano i još nekim ustanovama u Beogradu - Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Domu za smeštaj odraslih i starih "Sunčev breg", Gradskom centru za socijalni rad - odeljenju Novi Beograd i Gerontološkom centru – usluga Pomoć u kući.
 
Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navedeno je u saopštenju Ministarstva.
 
Ukupan broj republičkih i pokrajinskih ustanova socijalne zaštite je 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika. Privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starih je 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija