Lončar: Ima zaraženih sveštenih lica, ne znamo da li su se zarazili na službi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba da ima "određen broj" sveštenih lica zaraženih virusom korona, ne precizirajući iz kog su mesta, ni koliko je tačno pozitivnih slučajeva, kao i da su svi pozitivni na ovaj virus na bolničkom lečenju.
Lončar: Ima zaraženih sveštenih lica, ne znamo da li su se zarazili na službi
Foto: 021.rs

Na pitanje novinara Insajdera da li je poznato da li su sveštena lica služili liturgije dok su bili pozitivni na virus korona i da li su tako ugrozili građane, Lončar je odgovorio da nadležni epidemiolozi još uvek utvrđuju kontakte i okolnosti u kojima su se sveštenici zarazili.

"Tek posle toga možemo da utvrđujemo kako je to bilo. Nemamo saznanja da li su se zarazili na službi. Nije fer prema tim ljudima, možda nisu bili na službi", rekao je Lončar.

Kako je danas objavljeno, vladika Srpske pravoslavne crkve, vikar patrijarha Irineja, zaražen je virusom korona, potvrđeno je Tanjugu u krugovima SPC. Vladika je u nedelju u Hramu Svetog Save služio vaskršnju liturgiju kojoj je prisustvao manji broj vernika koji su se tog dana i pričestili.

Podsetimo, uprkos policijskom času i tome što je u vanrednom stanju zabranjeno okupljanje više od dvoje ljudi, jedan broj vernika u nedelju je prisustvovao službi u crkvi u Petrovaradinu. Više o tome OVDE.

  • prsvoslavci

    23.04.2020 20:04
    Ce se
    i dalje pricescivati u svojim crkvama ..u vjeri i ljubavi.....A vi ostali "lizite sta vam volja"....vasa stvar...
  • Lilly

    22.04.2020 20:44
    Za ministra
    Bolje vise da ne dolazi na kzn-e. Podrzava nadrilekare i sve vise lici na nadrilekara. Kao ne zna se da li su se bas na tom dogadjaju svestenici zarazili. A i ima dosta neprikladan nadimak.
  • D

    22.04.2020 20:27
    .
    Zato se tacno zna ko je prvi pacijent koji je u Srbiju "doneo" virus. Daj bre vise...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.