Lončar: Respiratori su kupljeni gde god su mogli da se kupe

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona da Srbija ima "dovoljno respiratora", ali i da sada nije vreme da se raspravlja o tome gde su, kako i za koliko novca nabavljeni.
Lončar: Respiratori su kupljeni gde god su mogli da se kupe
Foto: 021.rs

"Respiratori su kupljeni gde god su mogli da se kupe. Nemamo još tačan broj i cenu. U ovom trenutku ne može niko da da taj odgovor jer taj proces nije završen. Morate da sačekate da se završi proces i da se potpisani ugovori realizuju da mi te respiratore vidimo u Srbiji. Jedan deo je već u Srbiji, ali postoiji i drugi deo koji nije ovde", odgovorio je Lončar na pitanje novinara BIRN-a o broju nabavljenih respiratora i ceni po kojoj su plaćeni i dodao da je važno obezbediti da respiratore koji su kupljeni i plaćeni u transport ne budu "preprodani nekom drugom ili trećem".

Pitanje nabavke respiratora postavlja se još od početka epidemije virusa korona u Srbiji, a novinari i građani još uvek nisu dobili precizan odgovor. Uglavnom se o ovom pitanju oglašava predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji govori u nepreciznim brojkama i o nabavljanju respiratora na "razne načine".

  • užas

    23.04.2020 08:17
    Pokušajte da zamislite ministra neke stvarne države, npr Nemačke, Velike Britanije, kako izlazi i kaže "ništa me ne pitajte, nakupovao sam nam respiratora, ne pitajte kakvih i odakle, ne pitajte odakle nam pare, imamo ih najviše na svetu..." Sutra bi cela nacija bila na ulicama. Ali, tamo žive ljudi, a ovde živi bezuba bezrepa stoka umesto ljudi i tako se i tretira.
  • Misko

    22.04.2020 22:32
    Jeli Loncar? Iiz Kanade? Sa onog sveta poslali Dusan Spasojevic i Kum?
  • Prva ruka

    22.04.2020 19:41
    Jel radio kvantaš?
    A najlon?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.