Đorđević: Nove kuće za socijalno ugrožene porodice u celoj Srbiji

Ministarstvo za rad, zapošavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije objavilo je danas da će u narednom periodu, u saradnji sa humanitarnim projektom – serijalom "Кuća od srca", pomoći socijalno ugroženim porodicama iz cele zemlje i izgraditi im nove kuće.
Đorđević: Nove kuće za socijalno ugrožene porodice u celoj Srbiji
Foto: 021.rs

Memorandum o saradnji potpisali su ministar Zoran Đorđević i autor TV emisije humanog karaktera "Кuća od srca" Žarko Lazić.

Dogovoreno je da kuću prva dobije porodica iz sela Retkocer, u opštini Medvedja, koja ima dvanaest članova, od toga desetoro dece, a žive u jako teškim uslovima.

Кako je ministar istakao, kuća u kojoj ova porodica živi je u veoma lošem stanju, nema vode, ni kupatila i život u takvim lošim uslovima, naveo je, ne sme da ima nijedna porodica u Srbiji.

Zbog toga će se, zajedničkim snagama Ministarstva, „Кuće od srca“ i rukovodstva Opštine Medveđa, ovoj porodici u što kraćem periodu sagraditi nova kuća, navedeno je u saopštenju.

"Želimo da svim roditeljima pomognemo da svojoj deci pruže bezbrižno i srećno odrastanje čime će imati veće mogućnosti za bolji život u budućnosti", rekao je Đorđević.

Ekipa serijala „Кuća od srca“, koja već sedam godina radi na zbrinjavanju najugroženijih porodica na teritoriji Srbije, zahvalila je resornom ministarstvu na podršci, istakavši da je cilj ove saradnje da ugrožene porodice budu stambeno zbrinute, materijalno potpomognute, a deca vraćena u obrazovni sistem, što će rezultirati resocijalizacijom svih članova porodice.

  • JS

    23.04.2020 18:49
    S Tamarom u akciji
    Pored naveliko priznate Tamare i njenih dobrotvornih akcija vi sa ovima potpisete sporazum.. Opet stranacki, pa bravo. I sto pokusate lepo da uradite opet se ispostavi da ste uradili u svoju korist.

    Inace, kako mogu da se prijavim koji su uslovi?
  • Singer

    23.04.2020 16:42
    Prpa, a?
    Da li sad shvatate ??
    Čim su dobili po labrnji od Sveta, EU, odmah PRPA....
    Ha ha... koooja bagra ej... šljamčine.

    E zato - do god ćutimo i prihvatamo i trpimo - njima SUPER.
    Zato treba da se krene... prvo peticijama, pa ulicama, pa.... ostalim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.