U Kliničkom centru Srbije zaraženo 60 zdravstvenih radnika

U Kliničkom centru Srbije (KCS) virusom korona zaraženo je 60 zdravstvenih radnika, 24 lekara i 36 sestara, od kojih je jedna trećina hospitalizovana, a ostali su u izolaciji, izjavio je danas v.d. direktora KCS Milika Ašanin.
U Kliničkom centru Srbije zaraženo 60 zdravstvenih radnika
Foto: Pixabay
Naglašavajući da KCS ima 23 klinike i da je reč o pojedinačnim slučajevima, Ašanin je za RTS rekao da je ta zdravstvena ustanova epidemiju virusa korona dočekala spremna.
 
"Prvi udar je dobro prevaziđen, ali zdravstveni sistem ne bi izdržao da nas je pandemija zahvatila pre par godina, jer nije bilo ni dovoljno kadra ni dovoljno opreme", tvrdi Ašanin, navodeći da je od početka epidemije u KCS primljeno 88 lekara i 187 medicinskih sestara.
 
On je najavio da će novotvorena laboratorija u KCS, donacija Kine Srbiji, danas ili sutra izbaciti prve rezultate jer su uzorci počeli da stižu. 
 
"Ta laboratorija radiće tokom cele epidemije, a trajno ostaje u KCS i moći ćemo ne samo da ispratimo ovu, već i svaku drugu epidemiju, pa i novi talas virusa korona ako se pojavi", rekao je Ašanin za RTS, podsećajući da je kapacitet laboratorije 2.000 testova dnevno.
  • Ton film

    24.04.2020 10:05
    @Brojevi

    Trudim se da sa svakim postupam slično kao i on prema meni.Ako se neko odnosi prema meni kao da sam poslednji šljam biću još gori prema njemu.Čast izuzecima ali u našem zdravstvu je gomila ljudi koja je tu zalutala.Nego, interesuje me jedna stvar,da li postoji država u svetu gde je mito lekarima propisan državnim zakonima? Ako ima voleo bih da znam.
  • Brojevi

    24.04.2020 09:13
    Mišljenje gradjana
    Ovi brojevi su jezivi.
    Zdravstveni radnici zaslužuju uvažavanje od strane sistema i pacijenata, plate koje omogućavaju dostojanstven život, i ako idu u "boj" da imaju "pušku i šlem"
    Takodje zaslužuju odgovarajuće kazne za slučajeve nesvesnog lečenja i korupcije.
    Živo me zanima koji procenat građana bi prihvatio da npr od sutra važe ovakva "pravila igre". Plus da se utvrdi i prati imovinsko stanje svih, kao kod npr političara. Sto verovatno nije izvodljivo, ali teoretski.
    Negde se zagubio koncept da zdravstvo služi građanima. A zatim se izgubio i svaki respekt gradjana prema zdravstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.