Kon: Vakcinacija sigurno neće biti obavezna za sve, procene će se doneti kada bude dostupna

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba da ne očekuje da će vakcina protiv virusa korona biti dostupna u narednih godinu dana.

Ako i bude dostupna do kraja godine, neće je biti u našoj državi, mišljenja je Kon.

On je ocenio da kada vakcina bude dostupna, vakcinacija sigurno neće biti obavezna za sve.

"Procene u vezi sa tim doneće se na osnovu situacije kada bude dostupna vakcina i na osnovu procene imuniteta i drugih istraživanja. Svakako će to ići prema onima koji su najosetljiviji odnosno starijim i hroničnim bolesnicima", rekao je Kon i dodao da se vakcinacija obično preporučuje i onima koji su u bliskom kontaktu sa onima koji su najosetljiviji.

Kako je ocenio, ta obaveza za ostale najverovatnije zavisiti od planiranih putovanja na međunarodnom nivou.

Kon je rekao i da će Srbija kao država imati pravo da traži je da oni koji ulaze u zemlju budu vakcinisani ili testirani.

  • Everest

    25.04.2020 08:03
    Najkorumpiranije i najkompromitovanije stvorenje na ovim prostorima kad je rec o vakcinama nazalost ponovo kolo ima glavnu rec.
    Nestalo para od mita iz 2002 i 2009 pa da se malo popravimo pred penziju, a?
  • Novica

    24.04.2020 23:17
    Jel to onaj "strucnjak" sto se obraca Novaku sa ulicarskim recnikom "majstore"?
  • Mate

    24.04.2020 22:57
    Ja cu drugi
    Ja cu drugi, odmah nakon se prvi budu vakcinisali svetski zagovaraci. Ali istom tom identicnom vakcinom. Isti proizvodjac, ista sadrzina, ista stvar. Bil Gejts pa ja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.