Austrijski ministar: Austrija spremna i da preuzme na dalje lečenje najteže pacijente u Srbiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg razmenili su iskustva u trenutnoj situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i merama koje vlade dveju zemalja preduzimaju.
Šalenberg je istakao da je i u ovim teškim trenucima, kada su sve zemlje fokusirane na borbu sa koronavirusom, saradnja sa Zapadnim Balkanom i dalje visoko na listi prioriteta Austrije, poručuju u ministarstvu.
 
On je najavio pomoć koju je Austrija spremna da uputi Srbiji u vidu medicinske opreme i sredstava za opremanje privremenih bolnica.
 
Takođe, Šalenberg je ponudio da, ukoliko postoji potreba, Austrija preuzme na dalje lečenje pacijente iz Srbije koji su u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj nezi.
 
Dačić je izrazio zahvalnost na najavljenoj pomoći i rekao da će nadležnim institucijama preneti spremnost Austrije da pomogne u lečenju najtežih bolesnika.
 
Obojica su se usaglasili da je već sada potrebno započeti sa pripremama kako bi se nakon ublažavanja mera u obe države obnovile aktivnosti u punom kapacitetu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
  • /

    25.04.2020 15:07
    /
    evo, ja podržavam da se najpre zbrinu najteži slučajevi iz redova političara, period 1991/2020, pa i oni zabavljači koji iz neznanja i nezainteresovanosti za stanje zdravstvenih praksi kod "pomagača" nameravaju držati narod u informativno izazvanoj narkozi vo vjek i vjekova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.