Nekadašnja državna sekretarka MUP-a promenila ime firme, pa dobila novi posao od svog bivšeg ministarstva

Samo tri nedelje nakon što je otkriveno da je firma u vlasništvu bivše državne sekretarke MUP-a Milene Vuković dobila posao obezbeđenja zgrade tog ministarstva, naziv firme je promenjen, a Vuković je kao deo konzorcijuma zaključila novi posao sa MUP-om.
Nekadašnja državna sekretarka MUP-a promenila ime firme, pa dobila novi posao od svog bivšeg ministarstva
Foto: 021.rs
U sred vanrednog stanja, od Republičkog geodetskog zavoda dobila je posao obezbeđenja i protivpožarne zaštite, piše Insajder.
 
BPS Security, firma u vlasništvu bivše državne sekretarke MUP-a, zajedno sa još tri firme, kako je otkrio Insajder početkom februara, dobila je posao da obezbeđuje objekte MUP-a. Posao čuvanja objekata MUP-a koji je dodeljen ovom konzorcijumu vredan je najmanje 60 miliona dinara, odnosno pola miliona evra.
 
I dok je za privatnu firmu MUP siguran izvor zarade, još niko nije dao razumno objašnjenje zašto bi privatno obezbeđenje čuvalo naoružane policajce čiji je zadatak da čuvaju sve nas.
 
U međuvremenu, ime firme promenjeno je u Notega Security, a vlasnica je Milena Vuković koja je kratko bila državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova i, kako su preneli mediji, savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Za državnu sekretarku je imenovana u septembru 2015, već krajem januara 2016. podnela je ostavku, a radila je i u nizu javnih preduzeća.
 
Drugog marta ove godine, BSP Security menja ime u Notega Security nakon čega, kako otkriva Insajder, zajedno sa firmama Emporio team, Telus pro i Goodhouse tolmak, dobija posao održavanja higijene u MUP-u. Kao jedini ponuđači, ugovor vredan 70 miliona dinara bez PDV-a sa MUP-om su potpisali 13. marta ove godine.
 
Novi posao od države dobila je i u toku vanrednog stanja kada je firma bivše državne sekretarke sklopila ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom 24. marta. Posao obezbeđenja od 72 miliona dinara bez PDV-a dobila je zajedno još jednom firmom u njenom vlasništvu - Notega Corporation i firmom Sion Gard iz Beograda.
 
I firma Notega Corporation beleži brojne poslove sa državom, među kojima i posao održavanja higijene u EPS-u koji je dobila zajedno sa još nekoliko drugih kompanija vredan skoro milijardu dinara. Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odgovorilo na pitanja u vezi sa dodeljivanjem posla bivšoj državnoj sekretarki ovog ministarstva koja su im upućena još 12. februara.
  • Kresoje

    13.09.2020 13:39
    Kurva i Banda
    Firma idi mi dodji mi. Ili što bi seljak rekao firma u tri kurca, ni za po pičke hladne vode. Radnici bez osnovne HTZ opreme, a angažovani na državnom objektu poput EPS-A. Za smejuriju od plate koja iznosi minimalnih 30367 din plus putni trošak od 3000 din. Dok po radniku naplaćuju iznose od 100 do 150 hiljada dinara. Znači mrse brke i ubiru debeo kajmak, dok radnici idu poderanih i krpljenih pantalona na sred guzice. Znači sami sebi treba da kupe pantalone, cipele, kratku majicu od minimalne svoje plate. Mislim da ovo ni u jednoj firmi za obezbedjenje još nije vidjeno. Bruka i sramota. Od radnika očekuje da odgovorno obavlja posao a osnovne stvari nisu u stanju da obezbede.
  • Živko

    17.08.2020 14:03
    Po
    Ne davaju radnicima godišnji odmor koji je zakonom propisan. U ugovorima jasno piše 20 dana na 1 god rada. Pojavi se neki tamo radnik u kontroli i kaže nemate godišnji rekao direktor. Htz opremu sami radnici da kupuju. Izrabljavanje radnika za ništa. Najgora firma koja postoji što se tiče obezbedjenja...
  • Dzesika

    26.04.2020 16:09
    Glupost
    Ne mogu da verujem, sta ce nam takav MUP, koji privatno obezbedjenje treba da cuva ? Vecu glupost odavno nisam cula.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija