Kladionice manje od 400 kvadrata od danas mogu da rade

Svi koji se bave igrama na sreću mogu od danas da nastave da rade, ali samo u objektima čija površina nije veća od 400 kvadratnih metara.
Kladionice manje od 400 kvadrata od danas mogu da rade
Foto: Pixabay
Uslov za rad je i da se primenjuju sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona i osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga.
 
U odluci objavljenoj u Službenom glasniku precizira se da u prostoriji mora biti ograničen broj lica, da se mora poštovati stalna socijalna distanca, odnosno međusobno rastojanje između dva lica od najmanje dva metra.
 
U slučaju manjeg rastojanja, mora se obezbediti staklena, plastična ili slična barijera, a obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku.
 
Takođe, obavezna je upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, kako od strane zaposlenih tako i od korisnika usluga.
 
Nije dozvoljeno posluživanje hrane, odnosno pića, a vlasnici kazina, kladionica i drugih mesta gde se priređuju igre na sreću moraju da donesu poseban plan primene mera, kao sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi u skladu sa zakonom i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.
  • deda

    27.04.2020 22:39
    ma ima da se razvale od opklada na stoni tenis i rusku odbojku, a belorusima svanulo, mogu da cocaju opklade ladno, gledam na sk pa mislim da je kabel il zvezda s' najlona, ovo je samo da se koja kintica moz' oprati, nista vise
  • Zdravko

    27.04.2020 20:05
    Kladionice mogu da rade ali zato nije dozvoljen ljudima boravak u prirodi. Teretane mogu da rade ali ljudi ne mogu izaci u setnju posle 18h. Da pocne priroda da placa porez pa da "popuste" mere...
  • Dejan

    27.04.2020 17:03
    Podsetnik
    Slabo rade bilo koje lige.... koja je poenta otvarati kladionice?
    Jedini razlog je da prikrivate huligane i krimose i drzava to odobrava!

    E pa videcemo se mi jos!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.