Predata peticija kojom se traži zabrana rijalitija

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predalo je Vladi Srbije i premijerki Ani Brnabić peticiju sa više od 60.000 potpisa kojom se zahteva zabrana rijalitija u toku vanrednog stanja.
Predstavnici udruženja su naveli da traže zabranu snimanja rijalitija u skladu sa postojećim važećim propisima, uz obavezu da televizije sa nacionalnom frekvencijom dnevno emituju najamanje jedan sat naučnog, kulturnog i programa za decu.
 
Navode i da su određene televizije pokazale da emitovanjem rijalitija ne poštuju donete mere Vlade zbog virusa korona.
 
Ocenili su da je u toku vanrednog stanja zabrana okupljanja važila za Skupštinu Srbije, novinarima je bila uskraćena mogućnost direktnog postavljanja pitanja, građani su masovno hapšeni zbog nepoštovanja mera, a očigledno je da zabrana nije važila jedino za televizije Hepi i Pink u kojima je tokom pandemije bilo novih ulazaka učesnika u rijaliti programe.
  • Lala

    04.05.2020 11:55
    Rijaliti
    Mislim da nije narod kriv. Narod prati jedan sablon koji postoji od pamtiveka. Hleba i igara. To je jedan socijalni program koji se uspesno pokazao i koristi se stotinama ako ne i hiljadama godina.
    Narod je polako privucen na tu vrstu igre. Tako da ja ne bih krivio narod. Vec samu vlast koja radije zeli imati poslusne ovce nego kulturno uzviseni narod koji tezi ka necemu vecem.
  • Steva

    30.04.2020 17:17
    svi smo mi rijaliti
    Gluposti
    Kada kultura bude zaradjivala koliko i reality, mozda i bude nesto od toga. Dotle, nema potrebe da se prave da rade nesto za opsti interes, posto prosecni gradjanin ocito obozava da gleda ovakav sadrzaj. S obzirom da je tako, tu prosto nema povratka, reality show-ovi ce jos dugo biti neizostavan deo naseg drustva, a cak i ako ih zabrane, uvek ce naci drugi nacin da dopru do budala.

    Ne, ne salžem se sa komentarom nikako, pogotovo da to prosečan građanin obožava,a to je ujedno bilo i opravdanje Mitrovića kada je na primedbu novinara odgovorio: "Nećemo da ukinemo rijaliti programe jer to narod traži" A ja bih se na to nadovezao sa sledećim predlogom; hajde da onda organizujemo gladijatorske borbe,mislim da bi to takođe povećalo gledanost ili javno snimanje oružanih obračuna, zašto ne narod bi to siguran sam sa još većom pažnjom gledao.Izgleda da smo zaboravili da je prioritetna uloga javnih medija da informoš,vaspitava i obrazuje narod pa te onda ostalo.
  • ns

    29.04.2020 19:11
    kako je lepo biti glup
    Mislim da su mediji , i televizija i novine , u velikoj meri odgovorne za stanje u društvu. Koriste se za manipulisanje i zaglupljivanje naroda. To je svrha i rijalitija, zamajavnje i zaglupljivanje. Odvraćanje paznje sa bitnih stvari. Ne bi bila nikakva šteta da ih zabrane, ali barem da ne budu tako dostupni, neko je već dobro rekao, kasniji termini, plaćeni programi. I ne samo što ih emituju nego posle još mnoge novine prepričavaju šta se desilo. Mediji su nam generalno katastrofa, pri tom se izvinjavam retkim izuzecima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija