Protestna šetnja danas u Beogradu, jedan od zahteva da policijski čas ne bude duži od 12 sati

Udruženje "1 od 5 miliona" najavilo je da će danas, uz poštovanje svih epidemioloških mera, sa maskama i uz uvažavanje rastojanja od dva metra, organizovati protestnu šetnju do Skupštine Srbije sa zahtevima da policijski čas ne traje duže od 12 sati na dnevnom nivou i da se roditeljima sa decom omogući dodatno vreme za šetnju.
Protestna šetnja danas u Beogradu, jedan od zahteva da policijski čas ne bude duži od 12 sati
Foto: 021.rs
"U utorak, 28. aprila, tačno u podne prošetaćemo do Narodne skupštine. Sa maskama, poštujući rastojanje od dva metra, zato što nam je dosta toga da nas prave budalama. Dosta nam je toga da nas tamniče kao da smo bedni crvi bez kičme, bez glasa, bez ikakvih prava. Mi smo ljudi", objavilo je udruženje "1 od 5 miliona" na svojoj Fejsbuk stranici, uz poziv građanima da im se pridruže.
 
"Nećemo da ćutimo na to da na nas, odgovorne građane, svaljuju krivicu za sopstvenu nesposobnost čija je cena žrtvovanje ljudi, naših starih u gerontološkim centrima, naših medicinskih radnika koji živote svih nas brane", navodi se u saopštenju uoči današnjeg protesta nazvanog "Ukinite tamnicu".
 
Uz ocenu da "Zatvorili su nas, zatvorili su institucije", Udruženje navodi da to "nije samo udar na državu", već i "udar na razum, na kičmu, na zdravlje - i mentalno i fizičko".
 
"Zato ćemo u utorak došetati do Skupštine Srbije, od 12 do 14 časova, mirno i dostojanstveno. Tražimo ukidanje tamnice. Policijski čas ne sme da traje duže od 12 sati na dnevnom nivou. Roditeljima sa decom omogućiti dodatno vreme za šetnju od 18 do 20 časova svakog dana", navodi se u saopštenju, uz ocenu da je, bez obzira na broj učesnsika, važno poslati poruku "Proći će ovo zlo. A proći će i korona".
 
Svima koji žele da se pridruže u protestnoj šetnji, Udruženje poručuje da "zarad zdravlja svih" stave maske i rukavice, i drže međusobno rastojanje od dva metra".
 
"Jer nismo mi ti koji su neodgovorni", naglašeno je u saopštenju Udruženja "1 od 5 miliona".
  • mara

    28.04.2020 17:38
    sto duzi to bolji policiski cas,da odmorimo malo,kako sad svi mozete do 17h kupiti sta vam trb?
  • Paja

    28.04.2020 14:53
    Prevaranti
    Lenstine bez grama mozga. Tuga. I to bas ovi slepci 5 od 1 mil. Vuletova druzina
  • Shorty

    28.04.2020 13:39
    @Boki
    Jesi Boki ili Biki? Ili samo obican bot?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.