VIDEO - Božović pita MUP: Koliko prijava je podneto zbog divljanja huligana na krovovima u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima

Poslanik Demokratske stranke i član skupštinskog Odbor za odbranu i unutrašnje poslove Balša Božović zatražio je danas od ministra Nebojše Stefanovića podatke koliko je osoba privedeno zbog sinoćnjeg "organizovanog divljanja huligana" u vreme zabrane kretanja, kada su na krovovima više desetina zgrada u gradovima u Srbiji "organizovane bakljade".
Kako je naveo, bakljade su organizovane na krovovima više desetina zgrada u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima.
 
"Ovom bahatom demonstracijom sile i organizovanjem navodne samopodrške Srpska napredna stranka je pljunula u lice svim građanima Srbije koji strpljivo i disciplinovano skoro dva meseca sede u svojim kućama verujući svojoj državi i struci i uvereni da će tako sačuvati zdravlje i živote svojih najbližih", naveo je Božović.
 
 
Božović je pitao koliko krivičnih prijava je podneto protiv osoba koje su "koristeći opasna pirotehnička sredstva na krovovima zgrada u kojima žive naši sugrađani izazvali opštu opasnost".
 
"Ko je organizovao ove huligane, ko ih je opremio, ko im je dao nalog da na ovakav način uznemire naše građane koje vlast koja siledžijski demonstrita silu i uteruje strah u kosti dodatno uznemirava i maltretira, kao da im brige zbog pandemije i svega što ona sa sobom nosi nisu dovoljne", upitao je Božović.
 
 
On se zapitao i "od kada se divljanje huligana naziva podrškom bilo čemu".
 
"Kako su građani postali neprijatelj vlasti? Gde još vlast organizuje nasilne proteste protiv građana? Kome se inatite, gospodo, kada imate samo jedan jedini zadatak - da tokom pandemije čuvate zdravlje, živote, poslove i mir naših ljudi? Sila vam je važnija od toga. Nemojte da se opečete o tu vatru kojom se igrate", zaključio je Božović u saopštenju.
 
Podsetimo, juče je u više gradova održan četvrti protest protiv akutelne vlasti, tako što su građani iz svojih domova protestovali u zviždanje, lupanje u šerpe i lonce, pevajući i puštajući muziku. Sinoć se i po prvi put održao portest podrške vladajućem režimu. Kako je to zvučalo u Novom Sadu možete čuti i pročitati u tekstu 021.rs OVDE.
 
Dodajmo su Južne vesti sinoć izvestile da je rilikom bakljade sa terase stana jednog od funkcionera niške Srpske napredne stranke koja je bila praćena skandiranjem protiv jednog od opozicionih lidera Dragana Đilasa, na Somborskom bulevaru u Nišu umalo došlo do požara nakon što su bačene baklje pale na tendu radnje koja se nalazi u prizemlju zgrade. Baklje su bačene na ulicu, pale su na tendu piljare koja je u prizemlju. Počela je da gori, ali su komšije sa terasa sipale vodu i zaustavile širenje požara.
 
  • Profa l sektor

    02.05.2020 00:15
    NS SUP
    Novosadska policija je pokazala da im šačica prorežimskih huligana(navijača i dilerčića) koja se popela na Galens-ovo gradilište diktira šta smeju da rade u Novom Sadu. Lepo svi da skinete značke jer ste poodavno sramota za lokalnu zajednicu. Zašto niste napisali krivične prijave protiv huligana koji su se pentrali na Galensovo gradilište? Ah, pa znam - mogu da se brane. Zato ćete se krvi napiti nekom tinejdžeru koji sluša punk ili babi koja nije stigla da proda sve lubenice. Nekada je policija privodila Firere i naciste, sad ih vodi na spavanje i ušuškava. Jeste li im i mleko podgrejali? Jesu li podrignuli pre spavanja?
  • Novica

    01.05.2020 22:02
    @021
    Bravo!

    #BojkotKupovineGalensovihStanova
    #BojkotGalensa
  • Mastodont

    30.04.2020 21:31
    @Po cemu

    Aj hapšenju, nego što će uskoro da obogaćuje ilovaču, to nam je posebno merak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.