Otvaranje granica među poslednjim merama

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da će, iako će vanredno stanje biti ukinuto, neke mere ostati, jer ne zavisi sve od Srbije.
Otvaranje granica među poslednjim merama
Foto: 021.rs
Kada je reč o ljudima koji žive u tzv. malograničnom području (50 kilometara sa jedne i druge strane granice) i koji imaju posao i zemlju sa druge strane granice, Dačić je izjavio da je postignut dogovor o propusnicama za te ljude sa Mađarskom i da se sa drugim zemljama vode razgovori i da su razmenjene note.
 
Rekao je da su u BiH po tom pitanju bili veoma rigidni zbog odnosa Sarajeva i Banjaluke.
 
Kada je reč o transportu građana, Dačić je naveo da je Mađarska dozvolila i takozvani humanitarni koridor, jer su granice i dalje zatvorene. Ističe da otvaranje granica ne zavisi samo od Srbije, već i od drugih zemalja.
 
"Trebalo bi da postoji jedinstveni međunarodni zajednički pristup. Svedoci smo da je dosad svaka zemlja primenjivala svoje mere", naveo je Dačić.
 
Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da će se otvarati granice, ali i da izolacija od 15 dana po ulasku u zemlju i dalje ostaje na snazi.
 
"Postoji plan za otvaranje aerodroma, kao i za međunarodni, gradski i međugradski prevoz", navela je.
 
Otvaranje granica će, kako je rekla, biti među poslednjim merama koje će biti ukinute.
  • Maksimilijan

    12.05.2020 22:17
    Otvaranje Granica
    Nije fer da svi iz Nemacke mogu u Austriju kod svojih voljenih, a mi iz Nemacke koji imamo Familiju i voljene u srbiji ne mozemo...
  • Cedo

    07.05.2020 11:33
    Granice
    Otvorite granice sve prema bosni pustite narod da hoda i da zivi
  • Slavica

    06.05.2020 12:18
    Granica Nestin
    Gradjani Nestina mole za pomoc,obezbediti im prelazak 3 km kroz Hrvatsku,da bi normalno isli na posao u Backu Palanku.Molimo za pomoc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.