Stevanović: Ukidanje policijskog časa u narednih nedelju dana, do dve

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović rekao je danas na konferenciji Kriznog štaba da će odluka o tome kada će biti ukinut policijski čas zavisiti od epidemiološke procene.
 Stevanović: Ukidanje policijskog časa u narednih nedelju dana, do dve
Foto: FoNet
Kako je naveo, potrebno je da još nekoliko dana procenat pozitivnosti bude ispod pet odsto, kako bi se nastavilo sa popuštanje mera.
 
On je rekao da su današnji brojevi zadovoljavajući i da se ako se ovako nastavi, možemo nadati u narednih nedelju do dve i okonačanju preostalih vanrednih mera i ukidanju zabrane kretanja.
 
"Ovi brojevi pokazuju efikasnost mera, odgovornost i samodisciplinu građana", rekao je Stevanović. 
 
Prema njegovim rečima, svi pacijenti koji su kovid pozitivni biće i dalje u bolnicama, a oni koji imaju najminimalnije simptome u privremene bolnice.
 
"Videli smo da mere kućne izolacije nisu tako efikasne i za sada svi pozitivni će biti smešteni u bolničke kapacitete, bilo da se radi o kovid ili privremenim bolnicama", rekao je on.
 
Stevanović je rekao da u zatvorima jedino u Zabeli u Požarevcu ima pozitivnih na koronu i da u njihovom lečenju nema nikakvih problema.
 
Govoreći o masovnom testiranju, Stefanović kaže da je cilj da epidemiolozi utvrde nivo kolektivnog imuniteta, a biće na nivou reprezentativnog uzorka.
 
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je potvrđeno 102 novih slučajeva zaraze virusom korona, ukupan broj zaraženih je 9.464, dok je broj preminulih 193. 
 
  • X

    03.05.2020 21:05
    Ha ha ha
    Jos dve nedelje, jos dve nedelje, jos dve nedelje...... Naciji kojoj je Ceca kraljica a kao Vatikan najveci neprijatelj mozes dati "sarenu lazu " 100 Eura i stalno ponovljati JOS DVE NEDELJE
  • mouth full of

    03.05.2020 20:15
    saliva
    mnoge drzave jos niti ne razmisljaju o nekakvom ublazavanju .
    a kod nas ce mnogi reci : evo ipak nas voljeni misli na nas .
  • boger

    03.05.2020 20:00
    Epidemiolog amater
    Ako počne da se radi, ako krenu vrtići, kafići i autobusi, ništa od policijskog časa. Sve ste nas pozatvarali kada je bilo desetak zaraženih, sada ih ima deset hiljada ali nema veze, mora da se radi, (zna se ko je tu najizloženiji -
    obični ljudi - sirotinja) i još važnije, mora da se obavi privid izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.