Više stotina građana na skupu podrške Đilasu i njegovoj porodici

Više stotina ljudi okupilo se na Vračaru u Beogradu da pruži podršku lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i njegovoj porodici.
Podršku su dali građani i lideri Saveza za Srbiju. U blizini stana gde žive deca Dragana Đilasa i gde je sinoć grupa huligana puštala pogrdne pesme o njemu, pored Đilasa večeras je i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović, predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać, lider Dveri Boško Obradović i brojni građani.
 
Oni su u 20 časova aplauzom pozdravili medicinske radnike, a od 20.05 su se pridružili akciji "Bukom protiv diktature" koristeći šerpe i pištaljke. U pola devet sa istog balkona sa kojeg je sinoć puštano skandiranje "Đilase lopove" večeras se sa razglasa čuo "Marš na Drinu" i "Tamo daleko", nije primećeno prisustvo policije, niti je bilo incidenata.
 
 
Đilas se zahvalio svim prijateljima i građanima koji došli da mu daju podršku i rekao da ne želi da i jedno dete više na Vračaru sluša gadosti koje izazivaju strah i suze, bez obzira da li su mu roditelji u vlasti ili opoziciji.
 
Kako je izjavio Zoran Lutovac, on je tu došao sa jedne strane da pruži podršku Đilasu i njegovoj porodici, a sa druge strane da se pobuni protiv onih koji krše Ustav.
 
"Tu sam da se usprotivim onima koji krše zakone i u vreme policijskog časa dozvoljavaju da huligani izlaze i uznem građane i političare", rekao je Lutovac.
 
Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je sinoć na društvenim mrežama objavio da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje "Đilase lopove", što je uznemirilo njegovu decu, koja su "plakala i tresla se od straha", o čemu više čitajte OVDE.
  • Stanislav

    06.05.2020 01:10
    Kvazi opozicija
    Brate mili, pa dokle ce slati kvazi opoziciju da sabotira gradjansku neposlusnost?
    Jbt, ovo je postalo kao Al Kaida 2000-ih. Kako se nesto desi, oni pripisu sebi.
    Tako i ova bagra. Pustite nas da lupamo o lonce i zvizdimo SAMI. Niste nam potrebni da kradete integritet gradjana, i njihovo nezadovoljstvo trenutnom vlascu pripisujete sopstvenoj "popularnosti". Niko vas ne voli. Ni Djilasa, ni Vucica, ni Dacica, ni Jeremica. Svi ste iste, svi ste beskorisni, i VI na vlasti nikada necete nista promeniti.
    Ukrali ste "1 od 5", ukrascete i ovo, zgadicete narodu, i onda cete cutati kao pi*de dok narod ne smisli nesto novo. I tada cete pokusati da se ugradite. Dok vas narod ne otera.
    Niste u stanju nista novo da smislite, niste u stanju da se izborite protiv pozicije... cak i ne pokusavate.
  • Бојан

    05.05.2020 13:17
    Плач
    Плакање пред камерама као облик политичког маркетинга код нас је увео у моду Александар Вучић, али сведоци смо да се она почела примати и међу водећим лидерима опозиције. Они су и раније купили фазоне једни од других, па то чине и са овим најновијим, пошто се показао врло ефикасним у придобијању површне малограђанштине која чини највећи део бирачког тела. Са достојанством су се давно поздравили и једни и други па их више ничега није блам, чак ни да глуме дубоко осећајне и ганутљиве типове, иако су се безброј пута до сада показали као најокорелији дебелокошци који су грабили и упропаштавали све чега су се дотакли, ни не осврћући се на јад и сузе унесрећених. Све је дозвољено ако диже бирачки рејтинг и води правце у фотељу.
    Али ни у чему они нису оригинални, па су и овај трик прекопирали са Запада, где скоро да нема политичког деболокошца који се није зарозао пред ганутом јавношћу током ''имоушнл спич'', чак и они међу њима који су најразорнијом техником жарили од Србије до Авганистана.
    Да још постоје Пајтоновци замишљам како би направили скеч о предизборној кампањи у којој би се лидери политичких странака утркивали не ко ће убедљивије изнети ставове, већ ко ће гласније и болније заридати пред бирачким телом, не би ли га што јаче џарнуо у сентиш и придобио за себе.
    Обитавамо у толико лажном свету у коме је све искерефечено до бесмисла, па се може чак и плакати у пропагандне сврхе.
    Тако изгледа живот у глобализму.
  • Laza

    05.05.2020 08:58
    Kojih par stotina?, toliko nije bilo ni u protestima 1 od 5 mil,... "Laž"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.