Ukida se ograničenje cena maski i rukavica

Uredba kojom je Vlada ograničila cene zaštitnih sredstava, maski i rukavica u apotekama, na maksimalnih 120 odnosno 40 dinara, prestaće da važi sa ukidanjem vanrednog stanja.
Ukida se ograničenje cena maski i rukavica
Foto: 021.rs
Ovo je samo jedna od 11 odluka, čija će primena prestati ukoliko danas Skupština Srbije donese odluku da se ukine vanredno stanje uvedeno 15. marta zbog pandemije virusa korona.
 
Osim uredbe o ceni maski i rukavica, prestaje i ona o organizovanju rada poslodavaca, rokovima u sudskim postupcima, načinu učešća optuženog na glavnom pretresu, o dodatnom zaduživanju, organizovanju rada ustanova socijalne zaštite i domskog smeštaja, o poreskim merama za vreme vanrednog stanja radi ublažavanja ekonomskih posledica tokom vanrednog stanja.
 
Kako je objašnjeno u Vladi, do stupanja na snagu odgovarajućih zakona i posle ukidanja najrigoroznijih mera, i dalje će važiti uredbe o rokovima u upravnim postupcima, pomeranju rokova za podnošenje godišnjih izveštaja korisnika budžetskih sredstava, fiskalnim pogodnostima privrednim subjektima i građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije, o merama u drumskom saobraćaju, novčanoj pomoći gazdinstvima i građanima...
  • Boki

    07.06.2020 13:45
    Tuga i beda
    Obično sam dobijao hirurške maske dok nisam izlazio, ono kad neko svrati ostavi mi po 5, 6 kom. Pre neki dan sam počeo da radim i svratim u dve apoteke da kupim 20ak maski. Ponudili su mi zatvoreno pakovanje 10 komada na kome piše Galenika i ja uuu super Galenika te mora da su dobre, 100 din komad. Dodjem kući otpakujem ih kad ono neke bele, uske, tanje od papirnih maramica, bez žice u gornjem delu maske, tuga božija. Papirne maramice 10 kom koštaju 20 din, pa sam ću sa dve gumice za tegle da ih pravim, maske. Sad možete misliti koliko ta Galenikina može da košta u nabavci, sumnjam više od 15, 20 din. Svuda na netu možete naći naslove tipa:"Bogati se obogatili u vreme virusa korona" i slične, izgleda da se i mi nismo izuzeli. Sve više ličimo na Ameriku kojoj je tudja nesreća najveći izvor zarade.
  • Branka

    06.05.2020 23:07
    Iritantno
    Iritantno je citati sve vase strucne i nestrucne savete.Ni jedna maska ne stiti a mora da se nosi?Logicno-nosice se zarad forme,da se ne krsi zakon mafije.Samo budala ce kupovati maske u apoteci.I stvarno dosta vise na tu temu.Dojadili su vec svi.O oni sa tv i vi sa foruma i novinari.Svi smo neznalice.Aj cao.
  • cwelle

    06.05.2020 18:15
    ahahahah ...ukida se ono cega nije ni bilo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.