VIDEO: Obradović zviždanjem prekinuo sednicu Skupštine, obezbeđenje ga iznelo iz sale

Sednica Skupštine Srbije na kojoj poslanici razmatraju predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, prekinuta je nakon što je lider Dveri Boško Obradović ušao u salu, stao ispred mesta gde sedi predsednica parlamenta Maja Gojković i počeo da zviždi pištaljkom.
Gojković je dala pauzu od 15 minuta i naložila obezbeđenju da skloni Obradovića iz sale.
 
Lider Dveri odbio je da se pomeri, pa je obezbeđenje prvo pokušalo da ga ubedi da sam izađe iz sale kako ne bi primenjivali silu. Nakon desetak minuta pregovora, došlo je do koškanja Obradovića i obezbeđenja koje ga je iznelo iz sale.
 
Obradović je, posle izbacivanja sa sednice Skupštine, rekao da je to što je tamo pištaljkom sprečavao održavanje zasedanja, izraz njegovog protesta i nepristajanja na laž i obmanu.
 
"Ovo je bila moja obaveza da im 'pokažem zube' i da kažem da je to što oni rade nenormalno", rekao je Obradović novinarima u skupštinskom holu, nakon što ga je obezbeđenje udaljilo iz sale.
 
Kako je objasnio, sadašnje stanje više ne može da se trpi i zato je postupak u skupštinskoj sali bio izraz njegovog bunta i pobune, a to mu je i radno mesto, pa bi zato i svaki građani to trebalo da uradi na svom radnom mestu.
 
 
On je dodao da, ako mogu građani svako veče iz svojih kuća i stanova da izražavaju protest, može i on u parlamentu, pogotovo što je poštovao propisane mere distanciranja od dva metra i, noseći masku i rukavice, nikom nije prišao bliže od propisane udaljenosti.
 
"A na mene su bukvalno nasrnuli i fizički me izbacili iz sale. Nisu poštovali distanciranje od dva metra", objasnio je Obradović.
 
 
 
Nakon pauze sednica je nastavljena. U Skupštini je premijerka Ana Brnabić koja obrazlaže predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja. Poslanici su odlučili da će raditi i posle 18 časova zbog potrebe da se sve završi danas.
 
Kako je saopšteno iz kabineta predsednice parlamenta Maje Gojković, poslanici će razmatrati i Predlog zakona o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila, a koji je podnela Vlada Srbije.
  • KlokTl

    07.05.2020 09:42
    Boško imaš glas moje porodice, a to je eto nas 6 Novosađana. I nismo jedini koji se ne slažu sa politikom desnice, ali ćemo te podržati kao jedinog ozbiljnog zamajca promene. Živ bio Srbine!
  • Dragan

    07.05.2020 00:09
    @Prvi
    Da nisi ti iz Bugojna? Ili si previse se najeo sendvica pa udarilo na mozak?
    Hmmm kako li se kaze uspeo ili uspIo? Ja zaboravio podCeti me.
  • Tina

    06.05.2020 23:08
    ...
    Divljak na delu! Mozes samo da duvas u pistaljku i nista drugo, posto ste ocigledno ti i slicni tebi zreli za cirkus i cirkuske predstave! Sramota je i za svaku osudu srusiti zastavu Srbije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.