Brnabić: Odluka o vanrednom stanju nije bila bahata već odgovorna

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da odluka o vanrednom stanju, koje je uvedeno uz njen i supotpise predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i predsednika republike Aleksandra Vučića, bez rasprave narodnih poslanika o tome, "nije bila bahato ponašanje već odgovorno".
Ona je, na sednici Narodne skupštine na kojoj se raspravlja o predlogu da se ukine vanredno stanje, uvedeno na taj način 15. marta, rekla da bi "bilo bahato i bezobzirno da je prilikom uvođenja vanrednog stanja traženo da se sazove Skupština iako se znalo da je virus jak, da epidemija raste i da su brojevi svakog dana sve veći".
 
"Imamo jasnu većinu u ovom sazivu. Mi bismo svesno ugrozili živote 600, 700 ili 800 ljudi koji učestvuju u jednoj sednici, ne samo narodni poslanici nego i čitava administracija. Mi bismo ih svesno ugrozili znajući da bi rezultat nakon toga bio proglašenje vanrednog stanja. Ja mislim da bi to bilo bahato i bezobzirno", kazala je Brnabić.
 
Navela je i da napadi iz opozicije da se vanredno stanje ukida u trenutku kada ima više zaraženih korona virusom na dnevnom nivou nego što ih je bilo kada je vanredno stanje uvedeno, pokazuju da oni ne razumeju da je "dnevni broj aktivnih slučajeva tada svaki dan rastao, dok danas svaki dan opada".
 
"Ne mogu da shvatim kako ne razumeju važan faktor u tome. Danas je procenat ponovo opao u odnosu na juče, procentualno je broj zaraženih u odnosu na testirane svakodnevno manji. Situacija je dijametralno suprotna. Virus je tada bio jak i brzo se širio, tada smo imali najveći broj ozbiljnih sučajeva", rekla je Brnabić.
  • Nsns

    07.05.2020 07:06
    Gospodo lazirate brojke. Klinicka slika u mladjoj populaciji oko 30 godine sve vise prisutna i siri se. Nece oni ambulante na testiranje jer idu na Sajam....i taj sajam je glupost.. oni su opasnost za srare sugradjane a vi po direktivi bas sad ukidate sve zabrane. Idiotizam.
  • Nikola

    06.05.2020 23:37
    Slab a jak, jak a slab
    A sta znaci to jak ili slab virus? Jel mutirao u medjuvremnu, jesu li oni te mutacije otkrili, a jel to sad drugi virus?
  • Tinkerbell

    06.05.2020 22:53
    Pljunuli ste na Ustav Srbije samo da bi galamom pokrili svoja sranja pre toga. Sve je snimljeno i još uvek se vrti, sva varikina ovog sveta ne može da spere vaše bljuvotine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija