Seničić: Turističke agencije da se pripremaju, ali da čekaju protokole

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić rekao je da je preporuka agencijama da se pripremaju za rad, ali da ne počinju sa realizacijom aranžmana dok država Srbija, ali i druge države, ne ponude protokole o uslovima izlaska i ulaska u zemlju zbog pandemije virusa korona.

On je za Betu rekao da je za sada preporuka da se agencije ne otvaraju do 31. maja, ali da će taj početak verovatno biti odložen i do polovine juna, jer "nema ni ponude, a ni tražnje aranžmana, a da ni zamenski ne mogu da se koriste dok se ne znaju uslovi boravka na izabranim destinacijama".

"Grčka je najavila da će do 18. maja objaviti protokol o uslovima ulaska u tu zemlju i uslovima boravka u hotelima, na plažama i drugim prostorima", rekao je Seničić.

Dodao je da i pod uslovom da Grčka objavi pravila boravka na godišnjem odmoru u toj zemlji, turističke aranžmane nije moguće realizovati dok i Srbija ne saopšti uslove povratka u zemlju. Na pitanje da li ima najava o zatvaranju agencija Seničić je rekao da ih još nema.

"To će zavisiti da li će država pomoći najugroženije kroz sektorsku finansijsku podršku, jer, ukoliko je ne bude, zatvoriće se dosta agencija", rekao je Seničić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija