Poznate ličnosti šire opasne zdravstvene savete, specijalista objasnila zašto kreme za sunčanje treba koristiti

Direktorka Fondacije "Novak Đoković", Jelena Đoković, pre nekoliko dana davala je zdravstvene savete uz asistenciju Nadin Artemis, samoproklamovane stručnjakinje za holističku oralnu higijenu i brigu, a koja nije stomatolog, niti doktor bilo koje oblasti medicine.
Iz ovog obraćanja izašle su brojne opasne, medicinski neutemeljene i opasne tvrdnje, poput one da treba izbegavati korišćenje zaštitnog faktora protiv sunčevog zračenja jer je umereno sunčanje neophodno za naše zdravlje, kao i za proizvodnju vitamina D. 
 
"Koristite prirodna biljna ulja pre/za vreme i posle sunčanja poput: kokosovog, jojoba, maslinovog, ulje od semena maline, kantarion", poručila je Đokovićeva, koja takođe nije doktor.
 
Osim što je, između ostalog, pričala i o uticaju karijesa na plodnost, Đokovićeva i njena holistička saradnica dezinformisale su javnost na štetu zdravlja građana, što je bio razlog da 021 popriča sa specijalistom dr Jadrankom Janković, šeficom odeljenja dermatovenerologije u Domu zdravlja "Novi Sad".
 
 
Dr Janković objasniće zbog čega se koriste preparati za sunčanje i kakve vrste, koja je štetnost zračenja i razvoja melanoma, zloćudnog tumora na koži, koji je jedan od najopasnijih tumora koji postoje, a daće i korisne savete.
 
 
  • iguman

    10.05.2020 23:52
    Gledao
    sam u Novom Pazaru nedavno jednog sarlatana. kako lekarima drzi slovo o koriscenju respiratora.
  • Uf

    09.05.2020 15:15
    @M

    Pa vi glupani ste preživeli tih 400 hiljada godina bez loženja na internetu, pa ipak eto vas ovde.
  • Nikola

    09.05.2020 09:14
    Koliko je bitno nanošenje zaštitnih krema sam video kada je moj sin otišao sam na bazen i sam mazao leđa zaštitnom kremom. Uveče i sutradan je imao jasno izvojene crvene i skoro bele delove kože na leđima. Nakon posmatranja utvrdili smo da je samo delimično zaštitio leđa zaštitnom kremom, jer je sam nije dobro naneo na leđa. Nezaštićeni delovi, kojih na sreću nije bilo više od 20% kože, su bili ozbiljno opečeni, sa velikim crvenilom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.