Brnabić: Izveštaj Fridom hausa da Srbija nije demokratska država nije tačan, poslat odgovor

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je poslala odgovor na nedavni izveštaj organizacije Fridom haus za 2020. godinu, prema kojem je Srbija iz kategorije "delimično konsolidovanih demokratija" spuštena u kategoriju "hibridnih režima".
Brnabić: Izveštaj Fridom hausa da Srbija nije demokratska država nije tačan, poslat odgovor
Foto: 021.rs
Brnabić je za RTS rekla da je poslala "studiozan odgovor na 18 strana" na taj izveštaj koji je, kako je ocenila, "pun kontradiktornosti i očigledan je subjektivan pristup jedne osobe koja ga je pisala".
 
"Čudi me da organizacija Fridom haus za pisanje izveštaja nema tim stručnjaka, već samo jednu osobu. Taj izveštaj ne odslikava pravo stanje u Srbiji", kazala je Brnabić.
 
Ona je rekla da će Vlada Srbije danas objaviti taj svoj odgovor kojem je "studiozno pristupila".
 
Dodala je da će Vlada ipak usvojiti neke primedbe iz izveštaja Fridom hausa.
 
U najnovijem izveštaju "Države u tranziciji", organizacije Fridom haus koja se bavi ljudskim pravima i promovisanjem demokratije u svetu, Srbija je ispala iz kategorije "delimično konsolidovanih demokratija" i na toj godišnjoj rang-listi, nakon analize stanja, Srbija je vraćena korak unazad, u grupu "tranzicionih" odnosno, "hibridnih režima".
  • Ilija Cvorovic

    16.05.2020 20:02
    Hoce Centrala jednom da pogresi..al toliko puta..ej?....No ne brini Djura ce da ti oprosti sto te je stavio u kavez I sadisticki te maltretirao I J...o u zdrav mozak...Oprostice ti Djura...Dobar je to coek a posle ce Danica da skuva rucak I ima da nazdravimo ko bratja.
  • Chocottoff

    14.05.2020 23:56
    Sta Sam,ko Sam.
    Frido se ziv usro.
  • Branko NS

    14.05.2020 20:08
    Trla baba lan da joj prođe dan
    Hibridi? Kukuruzi? Može, stoji im.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija