Objavljen broj za prijavu za 100 evra, od sutra u funkciji

Ministarstvo finansija objavilo je telefonski broj na koji građani mogu da se prijave za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra.
Objavljen broj za prijavu za 100 evra, od sutra u funkciji
Foto: Pixabay

Građani Srbije koji žele da se prijave telefonskim putem mogu to da učine na 0800/10 11 00, pozivanjem kontakt centra čijim radom upravlja Ministarstvo finansija.

Telefonski broj objavljen je u sklopu Pravilnika o načinu prijave i načinu uplate jednokratne pomoći (OVDE).

Prilikom podnošenja prijave, punoletni državljani Republike Srbije, koji nisu primaoci penzije ili primaoci novčane socijalne pomoć, treba da kažu svoj JMBG, broj lične karte, kao i naziv banke u kojoj imaju račun ili u kojoj žele da im bude otvoren namenski račun.

Punoletni državljani Republike Srbije imaju i mogućnost provere statusa prijave, preko portala ili kontakt centra.

Onlajn prijave za novčanu pomoć punoletnim građanima krenule su juče, a već tokom prvog dana se putem Uprave za trezor prijavilo 2,4 miliona građana, što je ministar finansija Siniša Mali protumačio kao "pogađanje suštine".

Pored puštanja u rad kol centra, sutra će krenuti i isplata novčane pomoći po automatizmu penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć.

  • Spomenka

    25.05.2020 16:45
    Nema para
    Penzioner sam i nisam dobila 100€. Kome da se javim? Treba mi kontakt.
  • Obrnite i

    14.05.2020 21:17
    Svakom svoje
    Oni uzeli ljudima hiljade evra a sada daju 100 kao pomoc. Bolje da penzioneri daju njima 100 evra a oni penzionerima da vrate sve sto su im uzeli za 5 godina.
    Neka onda penzioneri dele svoje pare kome hoce. Mogu deci i unucima da pomazu.
  • Uros

    14.05.2020 20:35
    Ja sam mislio da se na taj broj prijavljuje za smrdljivi Naprednjacki sendvic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.