Za 100 evra se prijavilo 2,4 miliona građana, ministar Mali kaže da je ovo "deljenje optimizma"

Više od dva miliona građana, tačnije njih 2.470.000, prijavilo se za jednokratnu pomoć od 100 evra preko sajta Uprave za trezor.
Za 100 evra se prijavilo 2,4 miliona građana, ministar Mali kaže da je ovo "deljenje optimizma"
Foto: Pixabay
"Mislim da je to najbolja potvrda da smo pogodili suštinu merama koje smo doneli. To je odgovor i za kritičare koji su rekli da ova pomoć nije potrebna. Očigledno da ovoliko veliki broj ljudi koji se prijavio opravdava ovu pomoć", rekao je ministar finansija Siniša Mali za RTS.
 
Svi punoletni građani Srbije od juče mogu da se prijave za 100 evra preko sajta Uprave za trezor, dok će sutra, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć. Oni novac mogu da podignu u subotu.
 
"Ovo je i deljenje optimizma, jer pokušavate da kažete građanima da smo jaki i stabilni i da želimo da krenemo dalje i razvijamo ekonomiju na najbolji način", rekao je Mali.
 
Mali je dodao da će u petak početi da radi i kol centar preko kog će takođe biti moguće prijaviti se za 100 evra.
 
Inače, prilikom prijave, potrebno je ostaviti JMBG, broj lične karte i navesti ime banke u kojoj građanin ima račun ili ime banke u kojoj želi da mu se otvori račun namenjen samo za isplatu ove jednokratne pomoći.
  • DonJuan

    14.05.2020 20:57
    Pazi majmune botovske sto su mi se nadavali pluseva, ajde paljba, nema moj komentar veze sa vama niti na bilo koji nacin hvali vaseg psiho gazdu, samo sam komentarisao mentalitet ovog idiotskog naroda zbog koga i imamo ovakvu vlast. I jos jedan dokaz koliko ste glupi, u drugom komentaru sam u stvari rekao isto sto i vi a tu ste prepoznali da treba dati minus, retardirani ste na kvadrat hahahahahahah
  • Ivan

    14.05.2020 20:43
    Za "optimizam" nisi "dr" Mali morao toliko da se trosis, mogao si da podelis narodu malo onog Dacicevog juznoamerickog brasna.
  • Ema

    14.05.2020 18:01
    Ema
    Meni ova pomoc znaci. Ko kaze da mu ne znaci, laze! Svima nam je dobrodosla. Nego hejteri jedino znaju da hejtuju sve sto valja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.