Dr Gligić: Virus je oslabio, ne verujem da će se drugi talas dogoditi

Doktorka Ana Gligić, šefica "Torlaka" u vreme variole vere, čiju epidemiju je zaustavila, rekla je u intervjuu za novi broj Nedeljnika da ne veruje u "drugi talas" epidemije virusa korona u Srbiji, kao i da se sa sigurnošću može reći da je virus oslabio.

Na pitanje šta bi to moglo da znači, da li je to "drugi talas" od koga strahuje i Srbija, doktorka Gligić je rekla da je tu reč o takozvanom repu epidemije, da su se novooboleli zarazili posle ukidanje mera zaštite u tim zemljama.

"'Drugi talas’ se sa pravom može očekivati, on je obično blag i vrlo brzo prođe. Ali u kom smislu? Da se kod pacijenta koji se zarazio, pa ozdravio, ponovo javi bolest. A da se napravi jedan vakuum, pa da ponovo imamo veliki broj bolesnih, za mene bi bilo nešto potpuno novo. Moje mišljenje je da se ‘drugi talas’ kod nas neće dogoditi. Ja sam još u martu rekla da ćemo mi sa ovom epidemijom da završimo sredinom maja, u jeku epidemije sam rekla da ćemo piti kafu u kafićima oko 15. maja, što je tada delovalo nezamislivo”, rekla je Ana Gligić za Nedeljnik.

Ona je rekla i da se sa sigurnošću može reći da je virus oslabio.

"Čovek nije supstrat na kome je koronavirus našao pravu podlogu na kojoj će se održavati. Ako ja zarazim vas, vi mene, a vi nekog vašeg poznanika, a taj poznanik još nekog, dok virus kroz sve nas prođe, on slabi. Zato se u ovom trenutku sa sigurnošću može reći da je virus oslabio. Uostalom, zašto skidamo mere, ako virus nije oslabio?", rekla je doktorka Gligić u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

Opširan intervju sa prof. dr Anom Gligić čitajte u novom broju Nedeljnika.

  • Dario

    15.05.2020 21:50
    Ovaj što spominje Torlak prvo neka se informiše o tome ko je sada vlasnik? T. nije više u državnim jaslama. Virus kao virus jeste opasan ali dešavanja oko istog su u najmanju ruku čudna.
  • svi

    15.05.2020 16:38
    otišli
    Čoveče, kad samo pomisliš ne sve one estradne doktore, i trgovce i gospođe ministarke na koje smo spali i vidiš Anu Gligić dođe ti da zaplačeš od muke...
  • Infektolog

    15.05.2020 10:28
    Ana može više da pomogne od ceo kriznog štaba koji ima 4 penzionera, Nestorović, Pelemiš, Kon, Tiodorović i lažnog doktora Haus koji se ponaša kao da ima ordenje za zasluge za narod pa da napušta konferenciju za štampu.


    Kao kolega sam i šoku zbog celog kriznog štaba toliko konfuznih različitih izjava ima da je to strašno za celu struku i time vređaju MEDICINU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.