UNS: Jovanović da se izvini novinarima "Nedeljnika" zbog lažnih optužbi

Udruženje novinara Srbije (UNS) reagovalo je na izjavu predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića da su novinari "Nedeljnika" saradnici bezbednosnih službi i zatražilo da im se izvini zbog iznošenja ovih optužbi.
UNS: Jovanović da se izvini novinarima "Nedeljnika" zbog lažnih optužbi
Foto: Medija centar Beograd
Kako je preneo UNS, Jovanović je na tviteru, reagujući na tekst iz "Nedeljnika" u kom su preneti delovi knjige nekadašnjeg visokog funkcionera BIA Gorana Živaljevića sa tvrdnjama kako je Jovanović tražio prisluškivanje telefona Vojislava Koštunice i njegovih saradnika, optužio novinara koji je tekst priredio da je "novinar u civilu".
 
Predsednik LDP je pozvao pratioce na društvenoj mreži da se raspitaju "ko je novinar koji je obradio knjigu Gorana Živaljevića za 'Nedeljnik'" jer se "tu krije i odgovor odakle se javlja takva osoba da laže i nekoga optužuje".
 
Jovanović je dodao da je reč o "novinaru u civilu koji je javno, na sudu, priznao da je tekstove protiv mene pisao i laži iznosio po nalogu Radeta Bulatovića, čiji je saradnik i doušnik bio".
 
Novinar i urednik u "Nedeljniku" Veljko Miladinović, koji je priredio delove Živaljevićeve knjige, javno je odgovorio da ga Jovanović lažno optužuje, da ne poznaje Radeta Bulatovića, kao i da nikada nije bio na sudu, pa ni povodom tekstova o Čedomiru Jovanoviću.
 
Udruženje je navelo da je dobro što je Jovanović posle toga napisao da nije mislio na Miladinovića i da taj novinar "nema veze s tim", ali da je zabrinuto jer je lider LDP potom na tviteru napisao da je "hteo da izgovori ime Nedeljnikovog 'novinara u civilu', to bi i uradio" i da "ne želi da ga javno ponižava".
 
"Nedopustivo da političari etiketiraju novinare kad god im nije po volji ono što mediji o njima objave", ukazao je UNS.
  • Sloba53

    24.05.2020 09:51
    Čeda
    Kritikuje Čeda sve što je i ranije kritikovao , principijelno i tačno. Ali nikada Vučića i njegovu politiku , ne reaguje na uništavanje demokratije i državnih institucija. Valda imaju takav dogovor , šta je za to dobio samo on zna. A bio je velika nada posle streljanja Đinđića !
  • pera

    24.05.2020 08:58
    ..
    Ceda ionako samo izgovara ono sto mu Vucic nalozi.
  • Neinformisan

    23.05.2020 20:54
    ts, ts, ts
    Welcome ti Zombieland, rođače, kako ne bi tako hrabar protiv Cece?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.