Korejskoj kompaniji besplatno zemljište u Smederevskoj Palanci vredno skoro 30 miliona dinara

Komisija za kontrolu državne pomoći dala je saglasnost za dodelu državnog zemljišta od 61.534 m2 u Smederevskoj Palanci za investiciju korejske kompanije "Kyungshin Cable", navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Komisije.
Korejskoj kompaniji besplatno zemljište u Smederevskoj Palanci vredno skoro 30 miliona dinara
Foto: Pixabay
Kako navodi Nova ekonomija, zemljište je procenjeno na 29,8 miliona dinara ili 254 hiljade evra. 
 
Korejska kompanija planira da izgradi postrojenje za proizvodnju delova za električne automobile. Vrednost ulaganja je 20 miliona evra, a biće zaposleno 700 novih radnika na neodređeno vreme, do kraja 2022. 
 
Reč je o pogonima za proizvodnju dva glavna proizvoda, jedan je senzorski sklop baterijskog modula, a drugi pogon se odnosi na delove visokog napona za električno vozilo.
 
Kad je reč o zaposlenima, planirano je da bude angažovano 650 ljudi sa osnovnom školom, 40 sa višom i visokom i 21 sa srednjom školom.
 
Od 20 miliona evra ulaganja, najmanje četvrtina mora biti finansirano iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.
 
Kako se navodi, ulaganja se odnose na izgradnju objekta od 11.000 kvadratnih metara, ulaganja u novu opremu, a investicija sa brojem zaposlenih mora opstati pet godina od završetka investiranja.
 
Firma u Koreji posluje od 1974. godine a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine. Kompanija ima fabrike u Kini, Poljskoj i Americi. Korejska kompanija 2018. godine proizvodila je 4,2 odsto tržišta automobilskih žica i bila sedma u svetu.
  • pajo patak

    26.05.2020 12:05
    utesna nagrada
    Juznokoreanci su odradili najmasovnije i najkvalitetnije testiranje na COVID, nadajmo se da ce zaposleni proci bolje nego u Yuri.
  • Milovan Holandija

    26.05.2020 11:31
    mora 100 eura da se vrate
    Pa mora tih 100 eura da se vrate od nekud.

    Srecno uposlenje zemljaci za 200 eura plate nakon izbora.Ako dozivite i prezivite i do zaposlenja i nakon zaposlenja.

    -Trovanje okoline i zemljista i voda nakon pocetka i za svo vreme rada fabrike nista?

    -Elaboracioni plan rada zastite zivotne okoline nista?

    -Obestecenje radnicima koji ce ostati invalidi nakon udisanja i izlaganja otrovima nista?

    -Zastita na radu nista?

    -Beneficiran radni stazu usled nenormalnih uslova rada buducih radnika nista?

  • Podrska

    26.05.2020 11:20
    Pametno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija