Srbija će kreditima pomoći turizam, ugostiteljstvo i putnički saobraćaj

Ministri finansija i privrede, Siniša Mali i Goran Knežević saopštili su da je Vlada Srbije usvojila program dodatne podrške privrednim subjektima iz oblasti turizma, ugostiteljstva i putničkog saobraćaja, kroz kredite Fonda za razvoj za tekuću likvidnost i obrtna sredstva pod izmenjenim uslovima.
Srbija će kreditima pomoći turizam, ugostiteljstvo i putnički saobraćaj
Foto: Pixabay
Krediti se odobravaju sa rokom otplate do pet godina koji uključuje grejs period do dve godine, ukupno trajanje kredita do 24 meseca grejsa i do 36 meseci otplate, kamatnu stopu od jedan odsto na godišnjem nivou, saopštilo je Ministarstvo finansija.
 
Krediti se odobravaju i vraćaju u dinarima, a maksimalan iznos kredita za jednog korisnika kredita sa povezanim licima može biti za preduzetnike i mikro pravna lica do 20 miliona dinara, za mala pravna lica do 80 miliona i za srednja pravna lica do 180 miliona dinara.
 
Najviši iznos odobrenog kredita može biti do 80 odsto ostvarenih poslovnih prihoda po poslednjem predatom finansijskom izveštaju.
 
Mali je podsetio da privredni subjekti iz ovih sektora već koriste ekonomske mere koje je Vlada donela, a koje se odnose na odlaganje poreza i doprinosa na zarade i na isplatu tri minimalne zarade.
 
"Isplatili smo prvu minimalnu zaradu, koju su dobili i zaposleni u ovim sektorima, a drugi minimalac će biti isplaćen već početkom juna", rekao je Mali.
 
Knežević je istakao da se vodilo računa da privrednici uz ovu podršku, u što kraćem roku prevaziđu posledice izazvane pandemijom korona virusa.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.