Brnabić: Srbija prošla odlično, nažalost sa ljudskim žrtvama

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je Srbija prošla "odlično" kroz epidemiju korona virusa, ali je izrazila žaljenje zbog dosadašnjeg bilansa od 241 osobe umrle od infekcije.
Brnabić: Srbija prošla odlično, nažalost sa ljudskim žrtvama
Foto: 021.rs
Ona je za televiziju B92 rekla da Srbija ima jednu od najmanjih stopa smrtnosti od te infekcije u svetu, čak i u poređenju sa, kako je rekla, mnogo bogatijim državama sa jačim zdravstvenim sistemima.
 
"Zadovoljna sam svojom zemljom i svim građanima, ponosna sam na zdravstveni sistem i radnike, koliku smo solidarnost i odgovornost pokazali tokom krize. Hrabro smo sve ovo izgurali, pokazali smo najbolje što imamo u društvu. Koliko god je moglo da se uspe, mi smo uspeli", ocenila je premijerka.
 
Po njenim rečima, ispunjeni su svi uslovi "pa i preko toga", za povratak u "kakvu takvu normalnost".
 
"U ovom trenutku ne možemo da proglasimo pobedu nad epidemijom, ali se situacije smiruje, pod kontrolom je. Nadam se da ćemo uskoro moći da proglasimo pobedu", kazala je Ana Brnabić.
  • Novosadski pulmolog

    29.05.2020 13:05
    NeČlan
    Crnogorski krizni štab je pravromeno odreagovao je odlično na ovaj virus i sada će verovatno za par dana tj tačno 2juna proglasiti kraj epidemije, a naši iz Srbije će najverovatnije proglasiti 25juna.
  • Patak

    29.05.2020 12:47
    Zrtve
    Pa nije bilo samo ljudskih zrtava, umrlo je i nekoliko politicara.
  • Novosadski pulmolog

    29.05.2020 11:53
    Vand stanje 2009
    Bilo je priče da se uvode vandredno stanje 2009 godine ali moje kolege nisu na kraju odlučili da se vandredno stanje proglasi jer kako kažu letalitet nije visok

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.