Darko Šarić kažnjen sa 150.000 dinara jer je tužioca nazvao lopovom

Darko Šarić, optužen za šverc kokaina i pranje novca, kažnjen je u Specijalnom sudu u Beogradu sa 150.000 dinara zbog vređanja tužioca Saše Ivanića.
Šarić je tužioca nazvao lopovom, jer mu je, kako tvrdi, oduzeo imovinu i dao je svedoku saradniku Nebojši Joksoviću, koji je svedočio protiv njega u postupku za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u kojem je on prvostepeno osuđen na 15 godina zatvora.
 
Nakon toga sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 150.000 dinara.
 
Iako je za danas bilo planirano izlaganje završnih reči u postupaku za pranje novca koji se vodi protiv Šarića i ostalih optuženih, odbrana je ponovo zatražila izuzeće tužilaca, ovog puta tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, kao i republičkog tužioca Zagorke Dolovac.
 
Advokati su naveli da Dolovčeva i Nenadić nisu uzeli u obzir dokaze koje je prilikom prethodnog zahteva za izuzeće Ivanića i Nenadića odbrana navela, tvrdeći da Ivanić nije nepristrasan.
 
Branioci su tada naveli da tužilac štiti Joksovića od krivične odgovornosti za pripremu ubistva kao i da je, da bi to prikrio, zamenik tužioca pokrenuo novi postupak protiv Darka Šarića.
 
Pored Šarića, za pranje 22 miliona evra u Srbiji se sudi i šestnaestorici optuženih.
 
Inače, izlaganje završnih reči na suđenju za pranje para odlaže se od septembra 2019. godine.
 
Nakon što budu okončane završne reči tužilaštva, optuženih i njihovih advokata, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.
  • Marko

    04.06.2020 14:44
    Covek iznosi cinjenice
    Zasto su ga kaznili,nije ga uvredio time stoga ke nazvao lopovom,to je karakterna osobina. Mogao je da mu kaze da je bespravno prisvojio njegovu imovinu i da to lepo upakuje ali zasto kada za takve postoji jedna opisna rec a to je lopov.
  • Andrija Šrek

    04.06.2020 13:25
    ...
    Pih, šta je to za njega...to je kao za vas 150 dinara...
  • w3er4

    04.06.2020 13:14
    Cekaj malo, kakva kazna dok se ne utvrdi da li je ovaj krimos u pravu. Ako nista covek zna sta je, dok ovi u sudstvu pored toga sto su se prodali za sitni mito, lažu kao psi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.