Načelnik nefrologije na VMA uhapšen zbog mita

Načelnik nefrologije na VMA Đ.M, koji je i profesor Medicinskog fakulteta, uhapšen je zbog sumnje da je uzimao mito od pacijenata.
Načelnik nefrologije na VMA uhapšen zbog mita
Foto: Pixabay
On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u sredu branio ćutanjem, nakon čega mu je Viši sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, rekla je portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.
 
Tri pacijenta koja su mu davala mito na saslušanju su priznala krivicu i zaključila sporazume sa tužilaštvom na uslovne kazne zatvora, a sporazume treba da potvrdi sud.
 
Đ.M, koji je praćen duže vreme u saradnji tužilaštva i Ministarstva odbrane, sumnjiči se da je u dužem vremenskom periodu tokom 2020. godine od većeg broja pacijenata uzeo novac za lekarske preglede, suprotno naredbi nadležnih organa koja se odnosi na prijem pacijenata koji ne ispunjavaju uslov hitnosti.
 
Istraga treba da utvrdi da li je od još nekih pacijenata uzeo mito.
  • Betanicar

    04.06.2020 21:53
    Proverite doktora iz betanije koji vozi BMW motor pd 15000e, a proverite i mini klinike u kojima radi honorarno gde mu se namesta posao (prisustvo porodjaju)
  • Prvi Pravi botfucker

    04.06.2020 19:37
    Uvek im je malo.
  • Nemanja

    04.06.2020 18:19
    Mito bekrijo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.